Altındağ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 7–18 yaş arası özel gereksinimli çocuklar için düzenlenen yaz dönemi etkinlikleri tamamlandı. Çocuklar yaz tatiline neşe ile veda ederken aileler de verilen hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Mamak’ta Engelsiz Buluşma
Mamak’ta Engelsiz Buluşma
İçeriği Görüntüle

Altindağ Beledi̇yesi̇ Engelsi̇z Yaşam Merkezi̇ (3)

Başkan Tiryaki: “Kapılarımızı minikler için açtık”

Merkezin yıl boyunca 18 yaş ve üzeri engelli bireylere hizmet verdiğini, ancak yaz döneminde 18 yaş altındaki çocuklara özel bir program düzenlendiğini belirten Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, “Normal zamanda özel eğitim okullarına devam eden yavrularımız yaz tatilinde eğitimlerinden geri kalmasın istedik. Merkezimizin kapılarını onlar için açtık. Çok mutlu oldular, yaz tatilini verimli geçirdiler. Tüm öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ediyor, başarılarla dolu bir eğitim yılı diliyorum” dedi.

Altindağ Beledi̇yesi̇ Engelsi̇z Yaşam Merkezi̇ (1)

Ailelerden teşekkür

Merkezden faydalanan aileler, çocuklarının sosyalleşmesi ve aktif bir tatil geçirmesi için verilen imkanların önemine dikkat çekti. Doğuştan görme engelli Elif Ketenci’nin annesi Meryem Ketenci, “Kızım burada çok mutlu oldu. Yeni arkadaşlar edindik. Evde kalmalarını değil, sosyal hayata katılmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Epilepsi hastası torunu Ravza Nil için merkeze başvuran Nigar Şimşek de, “Telefon ve tabletle vakit geçiriyordu. Burada bilgisayar öğrenmeye başladı. Çok mutlu oldu” dedi. Özel gereksinimli Kübra Arslan’ın annesi Hatice Arslan ise, “Kızım buraya gelmeden önce heyecanlanıyor. Çok samimi bir ortam var. Tüm imkanlar için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Altindağ Beledi̇yesi̇ Engelsi̇z Yaşam Merkezi̇ (7)

Grup atölyeleri ve bireysel etkinlikler

Engelsiz Yaşam Merkezi, bilgisayar, resim, spor ve grup atölyeleriyle bireylerin sosyal, bilişsel ve motor gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor. Görsel sanatlar atölyesinde geri dönüşüm malzemelerinden eserler yapılırken, bilgisayar atölyesinde güvenli internet kullanımı öğretiliyor. Spor atölyesinde ise el-göz koordinasyonu, kondisyon ve denge çalışmaları yapılıyor.

Kaynak: Haber Merkezi