Türkiye’de yaşayan engelliler birçok sorunla baş başalar. Yaşadıkları en büyük sorun ise ekonomik üretimin içinde yer alamamak. Engelliler devletin onlara sundukları ekonomik desteklerin yanı sıra bizzat üretmek, kendi paralarını kendileri kazanmak istiyorlar. Tabi bu noktada da onlara bu desteği verecek olan yapılar başta devlet olmak üzere, devlet organları, belediyeler gibi yapılar olacaktır. Ankara Büyükşehir Belediyesi de yakın zamanda Ankara’da yaşayan engelliler için güzel bir çalışmaya imza attı. 

Engelli bireylerin sosyal yaşama katılımını sağlamak ve ekonomik yönden desteklemek amacını güden ABB, 100 adet simit camekânı tahsis etti. Canlı yayında ve noter huzurunda yapılan kura çekilişiyle başvuru yapan 541 kişi arasından belirlenen 100 kişi simit camekânı işletme hakkına sahip oldu.

Engelliler Başkentin merkez ilçelerinde 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren ekmek teknelerinde satış yapmaya başlayacak.

Engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak başlatılan 100 adet simit camekânı için toplam 541 engelli vatandaşımızın başvurduğunu ifade eden Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal şunları söylüyor: Bunların içerisinde gerekli seçimi yapmak için Zabıta Daire Başkanlığında Ankara 12. Noter huzurunda yapılan çekilişle asil ve yedek hak sahibi belirlendi. Çekilişi kazanan hak sahibi vatandaşlarımız 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla simit camekânları işletmeye başlayacaklar. Vatandaşlar simit camekânları işletmeye başladıktan sonra oluşturduğumuz heyetlerle camekânların kontrollerini sürdürmeye devam edeceğiz. 

Görme Engelliler Federasyonu Başkan Yardımcısı Burhan Gümrükçü ise uygulamanın Ankara’da yaşayan ve ekonomik olarak desteğe ihtiyacı olan engelli vatandaşlara istihdam sağladığını belirtiyor ve şöyle diyor: Engelli kardeşlerimiz için düzenlenen kura çekimi büyük bir hassasiyet ve dikkatle gerçekleştirildi. Bugün çekilişini yaptığımız kura çekimi hak sahibi olan kardeşlerimize büyük bir katkı sağlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Bir Ankaralı olarak böyle bir çalışmadan memnuniyet duydum. Başka başka alanlarda da büyüyerek devam eder umarım.. 

Editör: TE Bilisim