Eğitimci- yazar Ali Murat Karabağ, pandemi döneminde çocuklarda diğer korkuların yanı sıra  COVİD-19 korkusunun da görülmeye başlandığını dile getirdi. Salgın sürecinde, ailelerin çocuklarıyla birlikte bilinçli bir şekilde hareket etmeleri gerektiğini vurgulayan Karabağ , Batıkent- Selene Kitabevi’nde düzenlediği imza gününde önemli açıklamalarda bulundu.

Çocuklar üzerinde karanlık, hayvan, su gibi farklı korkuların yanı sıra artık Covid-19 korkusunun da görüldüğünü aktaran eğitimci- yazar Ali Murat Karabağ, korona virüsten korunabileceğimizi bunun için maske ve hijyen kurallarına uymanın yeterli olduğunu anlatmak gerekir, empati kurmak lazım diyerek yeni çıkardığı ‘Korkusuz masallar’ , ‘Ekran Savar Oyunlar’ ve ‘Homofakes’ adlı üç kitabını da okurlarına tanıttı.

“KORKUYLA BAŞA ÇIKMAYI ÖĞRETMEK GEREK”

Batıkent- Selene Kitabevi’nde  düzenlediği imza gününde Zezekika Yayınları’ndan çıkan ‘Korkusuz masallar’ , ‘Ekran Savar Oyunlar’ ve ‘Homofakes’ adlı üç kitabını da okurlara tanıtan eğitimci-yazar Ali Murat Karabağ, gazetemiz okurlarına  şu açıklamalarda bulundu:

“Çocukluk dönemi korkuları; anne babaların tedirgin olduğu ve nasıl çözeceklerini bilmedikleri konuların başında geliyor. Anne ve baba ne yapacağını bilemez ve kimi zaman görmezlikten gelerek kimi zamanda bastırarak sorunu çözmeyi tercih eder. Oysa çözüm çok da zor değil. En başta yetişkinin kabul etmesi gereken şey ‘O bir çocuk. Dünyayı tanıyor ve öğrenme sürecinde’ olmalı. Korkuyu görmezden gelmek ya da bastırmak yerine onu tanımlamak ve başa çıkmayı öğretmek gerekir” dedi.

 Karabağ: Bu süreçte sizlere destek olmak için hazırladığımız “Ekran Savar Oyunlar” kitabımız pandemi sürecinde başucu kaynağınız olacaktır. Çocuklarımızla sohbet etmek, oyun oynamak, etkinlikler yapmak için birçok önerinin ve örneğin olduğu kitabımızla çocuklarımızın bu süreci sağlıkla atlatmasını sağlayabiliriz.

“ÇOCUKLARIMIZA ZAMAN AYIRARAK ONLARA YENİ CAZİBE ALANLARI OLUŞTURMALIYIZ”

“Ekrandan uzaklaştığı an birlikte oynayacağımız oyunlarla çocuklarımıza yeni cazibe alanları oluşturmalıyız. Online ders bitiminde acaba annemle ne oynayacağım, babamla ne yapacağım ya da ben hangi etkinliği yaparım? sorularını cevaplayabilen çocuk ekrandan uzaklaşır. “

“Unutmayalım, çocuk merak ederse, canı isterse her şeyi yapabilir. Önemli olan onları dinleyen, sorularına bıkmadan cevap veren, yargılamadan duygularını dinleyen, sevildiğini hissettiren anne ve babasıyla oyun oynamaktan zevk alabileceğini hissettirmektir. Pandemi elbet bitecek, bittiği gün mutlu bir aile olarak yola devam etmek için günümüzü çocuğumuza ayırmamız gerektiği gerçekliğini unutmadan hareket etmemiz gerekmektedir.”

(Murat KARABULUT)