Onur Can Özcan ve Emir Can İğrek, aynı dönemde aynı tarz şarkılarla müziklerini duyurmaya çalışan iki yakın arkadaştı. Ancak, 3 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen tekne gezisi faciasında, 21 yaşında hayatını kaybeden Özcan'ın ardından İğrek, onun anısını yaşatma kararı aldı.

G C L S Vy W4 A Aa C Vt

Emir Can İğrek'in,onur can Özcan için bestelediği 'Can Dostum' şarkısı, bir konserde duygusal bir anıya dönüştü. Yapay zekadan faydalanarak, şarkının bir kısmını Onur Can Özcan'a söyleterek duet yapması, dinleyicileri ve izleyicileri duygulandırmıştı.

Kütüphane açılışı töreninde konuşan Emir Can İğrek, "Can dostuma sevgililerim. Onur Can'ı kaybetmek büyük bir acıydı, ancak onun adını bu kütüphanede yaşatmak, mücadelesini ve sanatını gelecek nesillere aktarmak istedik" dedi.

Bu çiçeği koparmanın cezası 387 bin 141 TL Bu çiçeği koparmanın cezası 387 bin 141 TL

Gürpınar ilçesindeki duymaz kütüphanesi, genç müzisyen Onur Can Özcan'ın fotoğrafları, en sevilen şarkıları ve anılarıyla donatıldı. Onur Can Özcan'ın müzik dünyasındaki izleri, Emir Can İğrek'in girişimiyle, Van'ın Gürpınar ilçesindeki duymaz kütüphanesi aracılığıyla gelecek kuşaklara taşınacak.

Kaynak: Haber Merkezi