Elon Musk, geçtiğimiz aylarda yapay zeka çalışmaları için kurduğu xAI isimli şirket geliştirdiği yapay zekayı dün ‘sınırlı sayıda kullanıcı’ için aktif hale getirdi.

Video izleme, canlı yayın ve yapay zeka destekli sohbet platformlarını X çatısı altında birleştireceklerini açıklayan Musk, xAI Grok sisteminin yanıtlarında biraz mizah barındıracak şekilde tasarlandığını ve halihazırda piyasaya sürülen bütün yapay zeka platformlarından daha iyi olduğunu ifade etti.

Grok, GPT-4’te yer alan internet erişimi özelliğine da sahip olacak.

Elon-Musk-Unveils-Revolutionary-AI-Assistant-Grok_65464feb544fc

Konya Bilim Merkezi, 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde çocukları bilimle buluşturdu Konya Bilim Merkezi, 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde çocukları bilimle buluşturdu

GERÇEK ZAMANLI

xAI platformu ile ilgili paylaşım yapan Musk, “Grok’un X platformu aracılığıyla bilgilere gerçek zamanlı erişimi var ve bu, diğer modellere göre çok büyük bir avantaj sağlıyor. Aynı zamanda esaslıdır ve alaycılığı sever” dedi. Platformun erken erişim testleri bittiğinde tüm kullanıcılara sunulacağını belirten Musk, xAI için X Premium Plus abonelik şartı getireceklerinin altını çizdi. Şirket, yeni teknolojisini sadece X platformunda Premium Plus abonelik satın alan kullanıcılara sunacak.

Elon-Musk8217s-xAI-Unveils-Grok-The-AI-Chatbot-with-a-Sense-of-Humor-and-Real-Time-Information_65462544ee8ec

Haber Merkezi

Editör: Hüseyin Çözen