Elazığ'da yaşayan Rıfat Kerki, geçen sene 35 bin lira borç ederek motosiklet aldı. Kerki'nin motosikleti, 17 Nisan'da Sürsürü Mahallesi'nde çalındı. Motosikletini 2 ay sonra Sanayi Mahallesi'nde gören ve tanıyan Kerki, polise haber verdi.

Yumurta tavuğu dağıtımında uzun kuyruklar oluştu Yumurta tavuğu dağıtımında uzun kuyruklar oluştu

Motosiklete bakan Kerki, şasi numarasının spiralle kazandığını, kısa devre yapmak için anahtarının söküldüğünü, benzin kapanının kırıldığını ve üzerinde birçok değişiklik yapıldığını fark etti. Şasi numarası silindiği için polis ekipleri, motosikleti yediemin otoparkına çekmek için işlem yaptı. Motosikletinin otoparka çekilmesini istemeyen Kerki, otopark tutanağını alarak motosikleti evine götürdü. Tekrar çalınma riskine rağmen motosikleti evin içerisine kadar koyan Kerki, resmi olarak motosikleti alamadığı için trafiğe çıkamıyor, satamıyor veya tamirini yaptıramıyor.

Halen kullanamadığı motosikletin borcunu ödeyen ve bulduğuna sevinemeyen Kerki, elinde ruhsatı, garanti belgesi ve tutanakları ile yetkililerden yardım bekliyor. Motosikletin evin içerisinde günlük yer değiştirdiğini dile getiren Kerki, “Yatak odasına ve oturma odasına koyuyorum. Eşim diyor başka yere koy. Evin içerisi sanayiye döndü. Ne yapacağız bilmiyorum” dedi. 

İHA

Editör: İrem Akbaş