Sosyal medya sitesi Ekşi Sözlük erişim engeli ile gündeme geldi. Siteye girmeye çalışan kullanıcılar yavaşlıktan şikayet ediyor. Siteye girişin yavaşlamasının ardından Ekşi Sözlük kapatıldı mı?” sorusuna yanıt arayan kullanıcılar gelecek açıklamaları beklemeye başladı. Peki, Ekşi Sözlük neden yavaş, erişim engellendi mi? Ekşi sözlük ne zaman açılacak? Ekşi sözlüğe nasıl girilir? sorularının cevabı haberde...

 KAPATILDI MI?

Siteye girilememesinin ardından BTK site bilgileri sorgu sayfasında "eksisozluk.com, 21/02/2023 tarihli ve 490.05.01.2023.-100029 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir" açıklaması yer aldı.

NİÇİN KAPATILDI?

Sözlüğün niçin kapatıldığı merak edilirken Ekşi Sözlük resmi sosyal medya hesabından erişim engeliyle ilgili açıklamada bulundu. Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Merhaba, erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördük ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz, yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. bilgi aldıkça paylaşacağız." ifadelerine yer verildi. 

NE ZAMAN AÇILACAK?

BTK'nın kararının ardından sözlüğün ne zaman açılacağı bilinmiyor.

NASIL GİRİLİR?

Ekşi Sözlüğe girilememesinin ardından bazı kullanıcılar VPN aracılığıyla siteye girdiğini söyledi.

BTK NEDİR?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Türkiye'de telekomünikasyon sektörünü düzenleyip denetleyen kurumdur. Türkiye'nin ilk sektörel düzenleyici kurumudur. Telekomünikasyon sektörünü düzenleme ve denetleme fonksiyonunun bağımsız bir idari otorite tarafından yürütülmesi amacıyla 2813 sayılı Telsiz Kanununda değişiklik yapan 27.1.2000 tarihli ve 4502 sayılı Kanunla kurulan Telekomünikasyon Kurumu, 10.11.2008 tarihli ve 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu ile yeni bir düzenlemeye tabi olmuş ve adı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu olarak değiştirilmiştir. 2813 sayılı Telsiz Kanunu yeni bir düzenleme ile Kanunun adı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun Kuruluşuna İlişkin Kanunu olarak değiştirilmiştir.

Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi