EGO Genel Müdürlüğü, Ankara’da toplu taşıma kullanımına ilişkin 19–25 Ocak 2026 haftasını kapsayan yolcu verilerini açıkladı. Paylaşılan rakamlara göre başkentte bir haftada otobüs ve raylı sistemlerle 7,4 milyonu aşkın yolculuk gerçekleştirilirken, toplu taşımada en büyük yükü yine otobüs hatları üstlendi.

OTOBÜSLER İLK SIRADA
EGO’nun paylaştığı haftalık yolcu sayılarına göre, başkentte toplu taşımanın en büyük yükünü yine otobüsler taşıdı. Söz konusu tarihler arasında otobüslerle 65 bin 417 sefer yapılırken, bu seferlerde 4 milyon 357 bin 886 yolcu taşındı.

RAYLI SİSTEMLERDE 3 MİLYONUN ÜZERİNDE YOLCULUK
Raylı sistemlerde ise aynı haftada toplam 4 bin 830 sefer gerçekleştirildi. Metro ve Ankaray hatlarında taşınan toplam yolcu sayısı 3 milyon 48 bin 621 olarak kayıtlara geçti.
EN YOĞUN HAT: M2–M1–M3
Raylı sistemler içinde en fazla yolcu taşıyan hat, Çayyolu (M2) – Batıkent (M1) – Sincan (M3) hattı oldu. Bu hatta bir haftada 2 bin 171 sefer düzenlenirken, 2 milyon 139 bin 993 yolcu taşındı.
HATLARA GÖRE YOLCU DAĞILIMI
- Keçiören Metrosu (M4): 1.494 sefer – 284 bin 622 yolcu
- Ankaray: 1.165 sefer – 624 bin 006 yolcu
TOPLU TAŞIMADA YOĞUNLUK DEVAM EDİYOR
Veriler, Ankara’da toplu taşıma kullanımının özellikle hafta içi yoğunluğunu koruduğunu ortaya koyarken, otobüslerin yolcu taşımadaki ağırlığını sürdürdüğünü, raylı sistemlerin ise milyonlarca Ankaralı için vazgeçilmez olmaya devam ettiğini gösterdi.



