İzmir ve Çanakkale başta olmak üzere birçok kentte etkili olan sağanak yağış, sele ve heyelanlara yol açtı. Özellikle İzmir’in Foça ve Yenifoça ilçeleri ile Çanakkale’nin Gökçeada ilçesi felaketi en ağır yaşayan bölgeler oldu.

Caddeler kısa sürede göle döndü

İzmir’de sabah saatlerinde etkisini artıran yağış, kısa sürede cadde ve sokakları göle çevirdi. Rögarların taşmasıyla birlikte birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Denizin taşması sonucu Eski Foça-Aliağa yolu ulaşıma kapandı, bazı araçlar yolda mahsur kaldı. İlçede metrekareye 1.5 saatte 144 kilogram, 12 saatte ise toplam 155.4 kilogram yağış düştüğü bildirildi. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 207 ihbar ulaştı; 666 personel ve 277 araçla müdahale çalışmaları sürüyor.

Ege Sel

Fidan, AGİT Genel Sekreteri Sinirlioğlu ile görüştü
Fidan, AGİT Genel Sekreteri Sinirlioğlu ile görüştü
İçeriği Görüntüle

"Bir kişi kayboldu"

Foça’da 70 yaşındaki Bülent Kaptanoğlu sel sularına kapılarak kayboldu. İzmir Valiliği, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Vatandaşlar, yeterli önlem alınmadığı gerekçesiyle Foça Belediyesi’ne tepki gösterdi.
Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde gece boyunca süren sağanak nedeniyle bazı ev ve işyerlerini su bastı. Beş ayrı noktada meydana gelen heyelanlar, Gökçeada-Tepeköy yolunun çift yönlü trafiğe kapanmasına neden oldu.
Ege dışında da sağanak yağış etkili oldu. Aydın’ın Nazilli ilçesinde birçok mahallede ev ve işyerleri sular altında kalırken, Antalya’nın Serik ve Aksu ilçelerinde seralar zarar gördü, yollar göle döndü. Batman’ın Sason ilçesinde ise heyelanlar nedeniyle 25 köy ve 30 mezraya ulaşım sağlanamıyor. Samsun’un İlkadım ilçesinde çöken kaldırım ve istinat duvarı, bir apartmanın bodrum katı ile iki dükkâna zarar verdi.
İstanbul Valiliği de Avrupa Yakası için sarı kodlu uyarı yayımlayarak ani sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgâra karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı

Muhabir: Buse Sarı