Bu haftaki efsane sporcumuz yarış pistlerinin unutulmaz pilotu, Formula 1 yarışçısı Michael Schumacher. 3 Ocak 1969 yılında Almanya’da dünyaya gelen Michael Schumacher henüz dört yaşındayken babasının ona kendi imkanlarıyla yaptığı karting aracını kullanmaya başlar. Kartinge çok ilgi gösterince ailesi onu bir karting kulübüne götürüp üye yaparlar ve Schumacher bu karting kulübünün en genç üyesi olur. Altı yaşına geldiğinde babası ona eski hurda ve kullanılmış parçalardan oluşan nispeten daha iyi bir araç yapar ve o da bununla ilk kulüp şampiyonluğunu kazanır. Ailesi Michael’in yarışmasını oldukça destekler öyle ki babası ek iş olarak karting pistinde tamirat yapıp araçları onarmaya başlar, annesi ise kulübün kafeteryasında çalışır. Ek iş yapmalarına rağmen iyi bir araç alamayan ailenin yardımına bölgedeki yerel iş insanları koşar. Zaman zaman basında yer alan Michael’in adını duyan bu insanlar ona gereken desteği verir ve Michael yarışmaya devam eder.

1983 yılında ulusal yarışlara katılabilmek için gerekli olan lisansı alır ve 1984 yılında Almanya Junior Karting Şampiyonasını kazanır. 1987 yılına gelindiğinde ise Almanya ve Avrupa Karting Şampiyonu olmuştur. 1988’de Almanya Formula Ford ve Formula Konig serileri ile tek koltuklu yarış araçlarıyla yarışmaya başlar. 1989 yılında Almanya Formula 3’ü 3. olarak bitiren Michael Schumacher sonraki yıl yapılan 11 yarıştan 5’ini kazandı ve şampiyon oldu.

Efsane pilotun Formula 1 kariyeri 1991 yılında Eddie Jordan’un takımıyla başladı. Yarış öncesi pistte sadece bisikletle bir tur atan Schumacher 11 yıllık Formula 1 deneyimi olan takım arkadaşını geride bırakarak yedinci oldu.

Michael Schumacher’in Ferrari kariyeri ise 1996 yılında başladı ve ilk galibiyetini oldukça başarılı olduğu yağmurlu ve ıslak bir kazandı. Yağmurlu havalarda pistte gösterdiği performanslar dolayısıyla kendisine “Regenkonig” yağmur kralı ve “Regenmeister” yağmur ustası gibi lakaplar takılmıştır.  2002 yılında yapılan Formula 1 yarışlarında 17 yarış vardı ve Michael Schumacher hepsinde podyuma çıkmıştır. Bir sezonda yapılan bütün yarışlarda podyuma çıkan ilk ve tek isim o’dur. Efsane pilot kariyeri boyunca 7 defa Formula 1 şampiyonu olmuş ve 155 defa podyuma çıkmıştır. “En çok şampiyon olan pilot” en çok “en hızlı turu atan pilot” ve “bir sezonda en çok yarış kazanan pilot” gibi pek çok rekorun sahibidir.  2012 yılında Japonya’da katıldığı yarıştan sonra pistlere veda eden Michael Schumacher ne yazık ki 2013 yılında Fransız Alpleri’nde kayak yaparken geçirdiği kaza sonrasında ağır yaralanmış ve komaya girmiştir. O tarihten beri tedavisi devam etmektedir.

Editör: TE Bilisim