Dünyanın en büyük yolcu gemisi olan "Icon of the Seas," ilk seferine çıktı. Miami limanından hareket eden dev gemi, 7 günlük Karayip turuyla yolcularını ağırlayacak. Royal Caribbean tarafından inşa edilen ve Icon sınıfı adını taşıyan bu dev gemi, 7600 yolcu ve 2350 kişilik mürettebat kapasitesiyle dikkat çekiyor.

Icon Of The Seas (1)

Gemide, 365 metre uzunluğunda ve 20 katlı güverteye sahip olmasıyla birlikte, göz alıcı bir şelale ve 40 farklı restoran ve bar gibi bir dizi özellik bulunuyor. Ayrıca, 7 adet yüzme havuzu ve 150 bin litrelik yapay bir göl de yolculara eşsiz bir deneyim sunuyor.

Icon Of The Seas (1)-1

Icon of the Seas'in çevre dostu özellikleri de ön plana çıkıyor. Yaklaşık 2 milyar dolarlık bir maliyetle inşa edilen dev gemi, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ile çalışarak çevre dostu bir enerji kaynağı kullanıyor. Royal Caribbean, geminin Uluslararası Denizcilik Örgütü tarafından belirlenen karbon emisyon sınırlarının yüzde 24 daha altında emisyon ürettiğini vurguluyor. Şirket ayrıca, 2035 yılına kadar karbon nötr olma hedefini de açıklamıştı.

Icon Of The Seas (4)

Ancak, çevreci gruplar, sıvılaştırılmış doğal gazın metan gazı salınımına neden olabileceği endişesini dile getiriyor. Bu konudaki çekincelere rağmen, Royal Caribbean, Icon of the Seas'in modern gemiler için öngörülen enerji verimliliği standartlarından yüzde 24 daha fazla enerji verimliliğine sahip olduğunu savunuyor.

Icon Of The Seas (3)

Masterchef’de Ana ürünü Kiraz olan hangi yemekler yapılabilir? Masterchef’de Ana ürünü Kiraz olan hangi yemekler yapılabilir?

Dünyanın en büyük yolcu gemisi olma özelliğini taşıyan Icon of the Seas'in biletleri, 26-27 bin dolara kadar çıkabiliyor ve önümüzdeki beş seferi için neredeyse tamamen satılmış durumda.

Kaynak: HABER MERKEZİ