Sosyal medyada yayınlanan şiddet anlarını birçok kişi gördü. Olay İstanbul Şişli’de gerçekleşiyor. Tuğba Erçakar isimli genç kadın M.H.B. tarafından darp ediliyor. Olay Tuğba Erçakar’ın bir kız arkadaşının evinde gerçekleşiyor. Çok büyük şans ki evde güvenlik kamerası var. Eve girdiği gibi kadının üzerine saldıran erkek hırsını bir türlü alamıyor. Kadının ifadesine göre ‘bu evden sağ çıkamayacaksın’ diyor. İnsanın cehennemi bu işte. O kadının yaşadığı korkuyu tahmin ediyoruz. Her gün başka bir kadın cinayeti haberinin duyulduğu daha duyulmayan onlarcasının yaşandığı bir ülkede sıra bana mı geldi diye düşünmek. Cehennemi yaşamak değil de nedir bu? Göz göre göre hırslı bir yaratığın elinde ölebilirsiniz.

Saldırgan kişi polis tarafından çıkarıldığı adliyede adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. İşte en çok kızılması gereken yer burası. Neden serbest bırakılıyor bu saldırganlar neden? Saldırgan serbest bırakılınca Tuğba Erçakar yaşadığı anların güvenlik kamerası görüntülerini sosyal medyada paylaştı. Tabii sosyal medyada yayınlanan görüntüler kamuoyu baskısı oluşturdu ve saldırgan tekrar gözaltına alındı. Sosyal medya bu kadar önemli işte. Canımızı bile sosyal medyadan koruyoruz artık maalesef ki… Bizi koruyacak gerçek insanlar yok çünkü. Şimdi bu kadın ölüm ile burun buruna gelerek yaşadığı travmayı atlatmasını bekliyoruz.

Videoyu izleyenlerden bazıları kavganın karşılıklı olduğunu söylüyor. Neymiş kadın da adama vurmuş… Siz hakikatten iyi değilsiniz. Tabii görmek istediğiniz şiddet görüntülerinde kadının ellerini başına kapatarak yerde tekmelenmesi var değil mi? Kadın dururken adam bir anda üzerine çullanıyor tabii ki kendini savunacak. Hatta gerekirse adamdan daha fazla vuracak ki saldırganı durdursun. İnsanlar ufacık el şakasında vücutlarına gelen harekete ne tepkiler veriyorlar. Seni öldüreceğin, bu evden sağ çıkamayacaksın diye üzerinize gelen birine siz ne yaparsınız? Böyle oluyor işte. İnsanlar bunu da kanıksıyor. Bir kadının gördüğü şiddete karşı çıkacaklarına kadın niye vuruyor diyorlar… İyi misiniz kötü müsünüz çözemedik ama sosyal medya kullanmanız önemli. Sosyal medyadan bir şekilde tepki göstermek önemli.

İHA