Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde yaşayan Döndü Boztepe günlerdir kayıp. 6 Şubat 2023 tarihinde aniden ortadan kaybolan 78 yaşındaki Boztepe'nin arandığı dosyada önemli bilgiler ortaya çıktı. İşte tüm merak edilenler...

Döndü Boztepe'nin oğlu Erdal Boztepe, köyde konuşulanları anlattı. Erdal Boztepe, "Bence Mehmet Tunç annemin evinin orada Mevlüt Eryılmaz'ı gördü. Mevlüt Eryılmaz annemi kaçırdı. Annemi, Mevlüt kardeşesinin evine götürmüş. Sabaha karşı annem baygın bir şekilde baraja atılmış. Köyde örgü satan bir kadın bana ulaştı. Kadın, 'Köydeki 2. baraja bakın" dedi. Mevlüt'ün annemin ayağına taş bağlayıp baraja attığı konuşuluyor. Lütfen baraja da bakın. Annemin bulunmasını istiyorum" dedi .

NELER OLMUŞTU?

Şüpheliler arasında bulanan Mehmet Tunç'un konuşmaları ortaya çıktı. Bugün yayınlanan bölümde Zeynep isimli bir izleyici programa bağlandı. Zeynep Hanım, "Yolda Mehmet Tunç'u gördüm. Hemen yanına gittim. Halini hatrını sordum. 'Mehmet amca ogün ne oldu' diye sordum. Mehmet ağabey, "Döndü hala bulunamadı. Ben de görgü tanığıyım. Olay günü ben evimin ordaydım bir araç geldi Döndü’yü alıp gitti’ demişti. Ben de şaşırdım" ifadelerini kullanmıştı.

Programa katıldığı ilk gündenden itibaren açıklama yapmayan Tunç, önceki bölümlerde konuşmuştu. Tunç, "Beni tehdit ettikleri için sustum. Benim kimsem yok. Döndü, kaybolduktan bir gün sonra benim evime Fadime ve Kahveci Mustafa Eryılmaz geldi. Bana, 'Mevlüt ve Döndü'nün beraber gittiğini kimseye söylemeyeceksin. Söylersen seni öldürürüz' dediler. Ben de 'Gördüğümü Allah biliyor' dedim. O zaman Döndü'nün daha kaybolduğu bilinmiyordu. Ben de beş gün boyunca evde çıkmadım. Korktuğum için sustum ama kayboldukları gün Mevlüt ve Döndü'yü gördüm" ifadelerini kullanmıştı.

Arama çalışmalarının ardından ekipler, 21 Şubat günü Boztepe'nin yaşadığı evin çatı katında bıçak ve sopa bulundu. Peki, Boztepe'ye kim ne yaptı? İşte şüpheliler...

ŞÜPHELİLER 

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında aranan Boztepe'nin köyünde beklenmedik olaylar gün yüzüne çıkıyor. Köyde birçok kadını rahatsız eden Mehmet Tunç'un Boztepe'yi kaçırdığı düşünülüyordu. Ancak yeni bir şüpleli ortaya çıktı. Boztepe'nin komşusu Ülkü Kaçar yeni bir şüpheliden bahsetti.

Programa katılan Kaçar, "Yan yanayken sık sık telefonu çalardı. Korkardı. Bir gün yine telefonu çaldı. Biraz konuştu kapattı. Kim olduğunda sordum, söylemedi. Ancak, 'Beni rahatsız edenler var. Başıma bir şey gelirse çocuklarıma söyle' dedi. Evet Mehmet'ten korkuyordu ama asıl şüpheli kişi telefonla rahatsız eden kişi bence" diye konuştu.

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında aranan Boztepe dosyasında beklenmedik olaylar gün yüzüne çıktı. Boztepe'nin orta okulda sevdiği Mevlüt ile telefon konuşmaları ortaya çıktı. Şüpheliler arasında olan Mevlüt, iki yıldır telefonla konuştuklarını kabul etti. Döndü Boztepe'nin kulağının duymadığını söyleyen çocukları Mevlüt'ün telefonla annelerini taciz ettiğini düşünüyor. 

Mevlüt'ün Boztepe'yi kaybolduğu gün aramaması ise şüpheleri arttırdı. Eşiyle birlikte programa katılan Mevlüt Bey, Boztepeyi kaybolduktan sonra aradığını söyledi. Mevlüt Bey, "Haberi alınca merak ettim aradım. Telefonu bir erkek açtı. Erkek sesi duyunca telefonu hemen kapattım" dedi. 

Diğer şüpheliler arasında yer alan Mehmet Tunç'ta Döndü Boztepe'nin kaybolduğu gün Mevlüt Bey'i evin yakınlarında gördüğünü söylüyor. Mevlüt Bey ve eşi ise bu iddiayı reddediyor. Mevlüt Bey'in eşi, "Kocam o gün tüm gün boyunca benimleydi. Oraya gitme ihtimali yok" diye konuştu. 

Müge Anlı ise yeni bilgiler doğrultusunda açıklama yaptı. Müge Anlı, "Ben başta Mevlüt Bey'in Döndü teyzeyi kaçırabileceğini hiç düşünmemiştim. Orta okulda yaşanan eski bir aşk. Niye kaçırsın diye düşünmüştüm. Ta ki telefon konuşmalarınızın kayıtlarını görene kadar. Ben sizin görüştüğünüzü düşünmemiştim. Ben yanılmışım" ifadelerini kullandı. 

MEHMET TUNÇ DA ŞÜPHELİ

Programda, şüpheliler arasında yer alan Mehmet Tunç hakkında da önemli iddialar ortaya atılıyor. Mehmet Tunç'un Döndü Boztepe'yi rahatsız ettiği söyleniyor. İddialara göre Tunç, komşuların evlerinin temelini tutan odunları çalıyormuş. Birçok köylü, "Köy evlerinde çatılara kolay çıkılır. Tunç, evin çatısını tutan odunları çalıyor. Bu yüzden çatılar düşüyor. Evler yıkılıyor. Bundan korkuyoruz" diyor. 
 

Haber Merkezi

Editör: Nisa K.