Ankara’da son günlerde yeni bir dolandırıcılık türü ortaya çıktı. Vatandaşın Ankarakart’a yüklediği paraya göz diken dolandırıcılar, kurdukları sahte internet siteleri ile buralara yüklenen paraları kendi hesaplarına geçiriyor. 

Dolandırıcılık yöntemi, artan şikayetler ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO Genel Müdürlüğünün kendi internet sayfasından yaptığı duyuru ile ortaya çıktı. EGO’nun internet sitesinde yapılan duyuruda şu ifadeler dikkat çekiyor: 

“Kuruluşumuz EGO Genel Müdürlüğü'ne ulaşan şikâyetlere istinaden yapılan incelemede, online yükleme yapmak amacıyla internet üzerinden arama yapıldığında; kurumumuz ile ilgisi olmayan ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi veya EGO Genel Müdürlüğü adı ve logosu kullanılarak oluşturulmuş sahte internet sayfaları ve uygulamalar açıldığı görülmüş, bu internet sayfaları ve uygulamalara giriş yapan vatandaşlarımıza ait bilgilerin çalınarak, hesaplarından fazla para çekildiği tespit edilmiştir. Vatandaşlarımızın Ankarakart’larına yükleme işlemini, kurumumuza ait uygulamalar aracılığıyla gerçekleştirmeleri güvenlikleri açısından önem arz etmektedir.

Online yükleme işlemleri, kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılarak ankarakart.com.tr adresinden, EGO CEP’TE iOS/Android uygulaması üzerinden, şifre ile giriş yapılarak Ankarakart iOS/Android uygulaması üzerinden yapılmaktadır. Ayrıca yapılan işlemler sonrasında kredi ya da banka kartı hesap hareketlerinin kontrol edilmesi gerekmektedir.

Vatandaşlarımızca herhangi bir mağduriyet yaşanılmaması için kurumumuza ait yukarıda belirtilen uygulamalar ile web sitesi dışında bir başka internet sitesi ya da uygulamadan kart dolumu yapılmaması hususunda dikkat edilmesi önemle rica olunur.”

EGO’nun uyarısını biz de bir kez daha yineleyelim. Yetkililer gerekli önlemleri almaya çalışıyor ama burada Ankarakart kullanıcılarına da iş düşüyor. Mağdur olmamak için bu tür işlemlerde mümkün olduğunca dikkat edilmesi gerekiyor.

Editör: TE Bilisim