Nihayet, havalar bugünden itibaren ısınıyor. Meteoroloji verilerine göre, Ankara’da bugün itibariyle hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönecek. Önümüzdeki günlerde de artmaya devam edecek. Yani bu şu demek. Bu hafta sonundan itibaren, açık hava aktivitelerine katılabilir, doğayla baş başa kalabiliriz.

Peki, Ankara’da yakın çevremizde ne tür doğal güzellikler var biliyor muyuz? Genellikle Başkent’te bu tür yürüyüş rotaları, dinlenebilecek yeşil alanlar pek bilinmez. Ancak, doğanın güzelliklerini keşfetmemiz için Ankara dışına, çok da uzaklara gitmemiz gerekmiyor. 

Ankara ve çevresinde çok sayıda yürüyüş rotası ile turistik merkezler bulunuyor. Başkent’in en ünlü turizm merkezleri arasında Beypazarı yer alıyor. Beypazarı’nda İnözü Vadisi, oldukça zengin bir bitki örtüsüne sahip. Onun dışında Eğriova Yaylası ise sarıçam ormanları ile görülmeye değer yerlerden. Eğriova Yaylası’nda ayrıca bir de gölet bulunuyor. Çukurören Yaylası ile Eğriova Göleti arasındaki mesafe 17.5 kilometre uzunluğunda. 

Bir diğer merkez ise Çamlıdere. Sık çam ağaçlarıyla çevrili ormanlarıyla Çamlıdere tam bir doğa harikası. Doğaseverlerin özellikle bahar aylarında tercih ettiği bölgede 20 kilometrelik bir yürüyüş rotası bulunuyor. Rota Çamlıdere Aluç Dağı Tabiat Parkı’ndan başlıyor. Rotanın son durağı ise Soğuksu Milli Parkı. Ankara’nın doğal güzelliklerini sayarken Çubuk Karagöl’ü unutmak olmaz. Başkent’e yalnızca 44 kilometre uzaklıktaki Çubuk’taki Karagöl Tabiat Parkında 8 kilometrelik bir rota bulunuyor. Güzergah boyunca birbirinden güzel manzaralar sizi bekliyor.

Sorgun Göleti de görülmesi gereken yerlerden. Ankara’ya uzaklığı ise 90 kilometre. Buradaki yürüyüş rotasının uzunluğu da 31 kilometre. Rota, iki günlük kamplı bir etkinlik şeklinde yapılıyor. Kızılcahamam’daki Şahinler Tabiat Parkı da bir diğer doğal güzellik. Bolu’ya yakın konumda bulunan parkın içerisinde 5 kilometrelik yürüyüş rotasının zorluk derecesi ise kolay-orta olarak biliniyor. Kent merkezine 161 kilometre mesafede bulunan Nallıhan da yemyeşil bir doğaya sahip. Bölgeye gidildiğinde Kuş Cenneti mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Bölgede 7 kilometrelik bir de yürüyüş rotası bulunuyor.

Editör: TE Bilisim