Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulunun aldığı kararla zekat mükellefi Müslümanların zekatlarını kalıcı konutlar için verebileceklerini bildirdi.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, programda, Ramazan ayına ve Diyanet İşleri Başkanlığının bu ayda yürüttüğü hizmetlere dair değerlendirmelerde bulundu.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin bahçesinden canlı olarak yayınlanan programda Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, içinde Kur'an-ı Kerim'in indiği, on bir ayın sultanı olan Ramazan ayının; bütün güzellikleri içerisinde toplayan, zekat, oruç, teravih ve fitre ayı olduğunu belirterek, milletimizin ve İslam aleminin Ramazan ayını tebrik etti.

İnsanların kurtuluşuna vesile olan kutsal zamanları iyi değerlendirmek gerektiğini kaydeden Başkan Erbaş, “Regaip Gecesi'dir, Miraç Gecesi'dir, Berat Gecesi'dir, Kadir Gecesi'dir, Mevlit Gecesi’dir, Cuma günüdür, Ramazan ayıdır, üç aylardır; çok iyi değerlendirmemiz lazım. Bu zamanlar, adeta ruhun dirilişine vesile olan kutsal zamanlardır ve bunların efendisi, sultanı, Ramazan ayıdır” dedi.

İHA

Editör: Rozita Hamidi Cizreli