Güzellik solanları bulunan fenomen Dilan Polat, uzun bir süredir gündemden düşmüyor.  Sosyal medya paylaşımlarıyla dikkat çeken Dilan Polat ve eşi Engin Polat vergi kaçırma iddialarıyla konuşuluyor.

dilan engin fb

Güzellik salonları bulunan Dilan Polat ve Engin Polat ailesinin tüm mal varlığına el konuldu. Engin Polat ve Dilan Polat, "suç gelirlerini aklama, vergi usul kanununa muhalefet, resmî belgede sahtecilik, örgüt kurma ve yönetme" suçundan gözaltına alındı. Polat ailesi ve yakın çevreleri gözaltındayken İsmail Saymaz soruşturmaya dair dikkat çeken bir iddiada bulundu.

dilan polat engin polat fb

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ikametlerinde gözaltına alınan Dilan Polat ve Engin Polat soruşturması gündemden düşmezken Gazeteci İsmail Saymaz'dan da yeni bir iddia geldi.

dilan-polat-ve-esi-engin-polat-in-mal-16455729_6725_m

Gözaltı kararıyla ilgili önemli detaylar paylaşan İsmail Saymaz, Dilan ve Engin Polat soruşturmasında gizli bir tanık olduğunu ve gizli tanığın ifadelerinin belirleyici olacağını duyurdu.

dilan-polat-ve-engin-polat-sorusturmasinda-yeni-detaylar-4-ayri-suc-13-supheli

Keçiören’de huzurevi sakinleri model uçak yapımı eğitimi aldı Keçiören’de huzurevi sakinleri model uçak yapımı eğitimi aldı

Saymaz şüphelilerden bazılarının ifadesinin alınmaya başladığını, Engin ve Dilan Polat'ın ifadesinin de bugün (3 Kasım) alınabileceğini söyledi.

dilan-polatin-babasi

GİZLİ TANIK KİM?

Dosyadaki gizli tanığın Polat ailesinin eskiden ortak iş yapığı Nez Demir olduğu iddia ediliyor. İddialar arasında gizli tanığın Polat'ın eski bakıcısı Şule olduğu da söyleniyor. 

dilan-polat-ve-esi-engin-polat-in-mal-16455729_4509_m

GÖZALTINA ALINDILAR

İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa’da toplam 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sinem Sıla Doğu, Kürşat Polat, Sezgin Polat ve Ahmet Gün'ün de olduğu 14 şüpheliyi gözaltına aldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Yerleşkesi’nde gözaltında tutulan şüpheliler, dün gece saatlerinde sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. 

polat tutuklanma (2)Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerden Dilan Polat’ın polisten cildi için vitamin istediği bildirildi. Polise, “Kullanmam gereken ilaçlar var.” diyen Dilan Polat’a hangi ilaçlara ihtiyacı olduğu soruldu. Bunun üzerine Dilan Polat’ın, “Burası cildime iyi gelmiyor, vitaminleri almam lazım.” yanıtı verdiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında daha önce şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyaller ve defterlere el konulan Polat çitinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından ön inceleme raporu hazırlandı. Raporda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenirken, paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği, son aşamada ise Engin Polat’ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı tespit edildi.polat tutuklanma (1)

POLAT ÇİFTİNİN ARABALARI NE KADAR?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Dilan Polat ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında başlattığı soruşturma ise sürüyor. Soruşturmalar sürerken Polat ailesinin arabalarına da el konuldu. Mercedes G kasa jeep 12 milyon 668 bin 500 TL’den başlıyor ve 17 milyon 248 bin 500 TL’ye kadar çıkıyor.

Dilan Polat'ın lüks arabalarına el konuldu https://t.co/Y3XXxQqOcO #SONDAKİKA #SayStop #TikTok #kykyurdu, Ali Yerlikaya, İsrail, Filistin, Dilan Polat,Ebu Ubeyde, Müge Anlı, Dolar,Sıla Doğu, Şule, #sigara, Fenerbahçe, #borsa, kara para, Comanchero pic.twitter.com/MgmRvgBglK

— Güçlü Anadolu Gazetesi (@Gucluanadolugzt) November 2, 2023

Dilan Polat 3

Editör: Nisa K.