Haber - Nisa Küçük

Siyasi partiler ve adaylar 31 Mart 2024 Yerel Yönetim seçimlerine hazırlanmaya başladı. CHP’li Devrim Bora Özüdoğru, Başkent’in gözde ilçeleri arasında yer alan Çankaya Belediye Başkan aday adayı olduğunu duyurdu. Bugün CHP Ankara İl Başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısında adaylığını açıklayan Özüdoğru, “Toplumcu bir belediyecilik anlayışımız olacak” dedi.

DSC_0247

KENTİLER MÜŞTERİ OLMAYACAK

Toplumcu bir belediyecilik anlayışının olacağını vurgulayan Özüdoğru, “Genel Başkanımız Özgür Özer ile henüz görüşmedim ancak ön seçim olursa da şansımın yüksek olacağını düşünüyorum” diye konuştu. Yeni dönem için yurttaşların oylarına talip olduğunu ifade eden Özüdoğru şunları kaydetti:

Park Ankara piknikçilerin yeni gözdesi Park Ankara piknikçilerin yeni gözdesi

“Çankaya bir süredir AKP’nin Türkiye yerel yönetimlerine dikte ettiği projeciliğin ağına düşürülmüş bir kent olarak yönetiliyor. Kaldırımlarımız araçlarla işgal ediliyor. Yürüyüş yollarımız dubalarla kapatılıyor. Mekanlar önlerini kendi yurtları sayıyor. Çankaya'mızın sorunlarını bütün olarak ele alıyoruz. Kopuk bir belediyecilik anlayışı kendini her alanda gösteriyor. Halbuki dünyanın bütün kentleri bir vizyonla yönetilir. Kentelerin doğası insanı, altyapısı o kentin kimliğine bir yön verir. Şunu açıkça belirtmek istiyorum. Bizimle birlikte Çankaya’nın bir kent kimliği olacak. Bizimle birlikte belediye, belediye binasından yönetilecek. Çankaya’yı yeni bir yaklaşım ve vizyonla yöneteceğiz. Projeleri, kentin 50 yıllık geleceğini düşünerek yapacağız. Bizimle birlikte kent, bir reklam panosu kentliler ise müşteri olmayacak. Kentin her bir noktası doğaya insana ve canlı dostlarımıza açılacak. Kaldırımları araçlardan,  dubalardan temizleyeceğiz. Çankaya’nın ve Çankayalının yanında duracağız. Benim başkanlığımdaki belediye yönetiminin en büyük önceliklerinden bir tanesi belediye çalışanları olacak. Ben çalışanlara patroluk yapmaya değil mesai arkadaşlığı yapmaya geliyorum. Sizin huzurlu bir ortamda çalışmanız bizim boynumuzun borcudur. Temel önceliklerimden bir tanesi sizlerin sorunlarına çözüm bulmak olacaktır. Sizlerle birlikte sokakta olan bir belediye başkanı olacağım. CHP’ye bağlı bir belediyede emekçilerin gelirlerinin erimesine asla ama asla izin vermeyeceğim”

DSC_0264

YENİ DÖNEMİN ADI DEĞİŞİMDİR

“Bu yeni dönemin adı ‘Değişim’ dir. Cumhuriyetin Çankayası’na aday olduğumu açıklıyorum. Çankaya’yı daha yüksek bir oyla kazanmaya var mısınız? Mansur Başkanı en yüksek oranla tekrardan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı yapmaya var mısınız? Ben de varım. Bunu hep birlikte başaracağız. Başkent bizimle aydınlanacak. 5 Kasım 2023 tarihi Türkiye’de yeni bir dönemin başladığı tarihtir. Bu yeni dönemin adı ‘Değişim’ dir. Genel Başkanımız Özgür Özer’in, ‘Cumhuriyet Halk Partisi değişirse Türkiye değişir’ iddiası kurultayda karşılığını bulmuştur. Yeni genel başkanımız seçilmiştir. Şimdi sırada siyasi iktidarın değişimi vardır.”

DSC_0223

Editör: Nisa K.