Şampiyonluğun belirlenmesinde önemli bir viraj olan bu hafta büyük bir derbiye tanıklık etti. Beşiktaş ve Fenerbahçe derbisi. Derbi başlamadan önce Fenerbahçe’nin 58 puanı, Beşiktaşın ise maç eksiği ile 63 puanı vardı. Ama bu iki önemli istatistikten daha önemli olan şey ise bu hafta Çaykur Rizespor’a yenilerek 61 puanla ikinci sıradaki yerini koruyan Galatasaray vardı.
Beşiktaş maçı alsaydı. Maç eksiğine rağmen Galatasaray’a 5, Fenerbahçe’ye 8 puan fark atacaktı. Derbinin favorisi Beşiktaş olsa da Fenerbahçe yarıştan kopmamak direnecekti. Nitekim o direniş, maçı ilk ve son 15 dakikasında kendini gösterdi. Ve bu direniş neredeyse Beşiktaş’ı bir puandan da edecekti. Ama maçın geneline bakılarak bir yorum yapmak gerekirse, Beşiktaş takımı maçı çok erken koparabilirdi. Aboubakar’ın girdiği pozisyon gol olsaydı farka bile gidilebilirdi. Çünkü Fenerbahçe defansı çok rahatlıkla geçilebilecek duruma geldi. Ya da diğer tabirle Beşiktaş forvetini durdurmakta çok zorlandılar. Hatta Erol Bulut acele ederek sarı kartı olan Serdar Aziz’i oyundan bile aldı. Çünkü en ufak bir pozisyonda bile her an on kişi kalınabilirdi. Bulut bu konuda doğru bir hamle yaptı.
Dün akşamın en çok üzüleni ise şüphesiz ki Sergen Yalçın oldu. Güzel oyunun ve iyi bir direnişin ardından 89’uncu dakikada gol yemek elbette ki moralinizi alt üst eder. Üstelik en yakın rakiplerine fark atmak ve onları şampiyonluk yarışından düşürmek gibi bir ihtimal de varken daha acı verici oluyor bu sonuç. Golü atan da Sergen’in Alanyaspor’da hayata dönderdiği Ozan Tufan oldu. Dünkü golden sonra Sergen Yalçın kendisine şu soruyu sormuştur; Ozan Tufan’ı futbola geri dönderen ben değil miydim? Sergen dün gece doksanıncı dakikada kendi silahıyla vurularak derin bir yara aldı. Yara almadan ilerlemek varken, yaralı şekilde yol almaya mecbur kaldı. Ama şu gerçek var ki; Beşiktaş Türkiye liginin en iyi oyun oymayan takımıdır. Bu oyun ve mücadele ruhu devam ettikçe değil 10 hafta, 40 hafta da oynasanız şampiyonluğu Beşiktaş’tan alamazsınız.
Erol Bulut’un gitme maçı olabilirdi bu maç. Ama Erol Bulut direnerek gidişini biraz daha geciktirdi. Olası bir yenilgi durumunda Erol Bulut’un geciken gidişi tekrar gündem olacaktır. Hatta bırakın gündemi direkt gönderilebilir bile. Son on haftada en zor fikstür Beşiktaş’a ait. Başakşehir ve Fenerbahçe derbilerinde 4 puan alan Beşiktaş, Galatasaray derbisinde de üç puan alması durumunda Şampiyonluğu kimseye vermeyecektir. Yarışta olan Galatasaray bu hafta ligin en çok gol atan takımlarından birisi olan Hatayspor ile oynayacak. Zorlu virajda olası bir puan kaybı Galatasaray için de büyük bir yara olacaktır. Son olarak dünkü maç her ne kadar Galatasaray’ın istediği gibi geçse de, her an her şeyin olacağı bir puan tablosu ve lig var. Onun için son söz daha söylenmemiş olan sözdür. Bekleyip göreceğiz..