6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde ağır hasara neden olmuş, resmi verilere göre 48 bin 448 kişi hayatını kaybetmişti. Depremin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen enkazlardan cansız bedenler çıkmaya devam ediyor. 

Elips Haber'de yer alan Kadir Gürhan'ın haberine göre, Hatay'da 15 gün önce 2 cenazenin çıkarıldığı ve cenazelerin sahipsiz olduğu ifade edildi. 

Hatay Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Kilisli'nin Kadir Gürhan'a yaptığı açıklamaya göre, DNA testinden sonra enkazdan çıkarılan sahipsiz cenazelerin kimsesizler mezarlığına defnedileceği ifade edildi. Şuana kadar 2 bin cenazenin kimsesizler mezarlığına defnedildiğini kaydeden Kilisli, enkaz altından çıkarılan cenazelerin yalnız yaşayan insanlar olduğuna vurgu yaptı.

ENKAZDAN ÇIKARILAN CENAZELER KİMSESİZLERİN

Depremin üzerinden yaklaşık dört ay geçtiğini belirten Ahmet Kilisli, enkazları kaldırılmayan binalarda cenaze olma ihtimalinin olduğuna dikkat çekti. 

Kilisli konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bundan 10-15 gün öncesinde de bir cenaze çıkarıldı. Daha sonra 75. Yıl caddesinde bir cenaze çıkarıldı. Tek tük cenaze çıkıyor. 15 gün önce iki cenaze çıkarıldı. Bundan sonra çok cenaze çıkacağını düşünmüyorum. Enkazlardan çıkarılan cenazeler tek başına yaşayan ve yakınları olmayan insanlar. Yakınları olan insanlar en azından burada yaşayan birileri vardır diyorlar ve enkaza bakıyorlar. Eski Antakya dediğimiz yerde  enkaz tam olarak kaldırılmadı, oradan kimsesiz cenazelerin çıkma ihtimali olabilir. Çıkarılan cenazelerden DNA testi alınıyor. Cenazeler Üzümdalı’ndaki mezarlığa gömülüyor. Şuan orada bin 700’e yakın Suriyeli ve Türk karışık kimliksiz insan var.  Zaman içerisinde aileden birisi gelirse DNA örtüşmesi yapıyorlar, eğer eşleşme olursa cenaze ailesine teslim ediliyor. Cenazeleri soran olmadığında ise sahipsiz kaldıkları için kimsesiz mezarlığına gömülüyorlar. Deprem Şehitleri mezarlığına sahibi olmayan yaklaşık 2 bin cenaze gömüldü.”

Haber Merkezi

Editör: Hüseyin Çözen