Denizli Milletvekili ve İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Yasin Öztürk, vatandaşlarla bir araya geldiği organizasyonda seçim öncesi yapılan afiş çalışmalarına değinerek konuşmasına başladı. Öztürk, sokaklarda asılı olan büyük seçim afişlerine atıfta bulundu ve afişlerde yer alan söylemleri eleştirdi. Öztürk, "Denizlililer vatanını böldürmez" yazılı afişlere tepki göstererek, "Sanki kendileri kaybettiğinde yerine gelecek olanlar, vatanı bölmeye geliyorlar iması ile çirkin bir siyasi zihniyetle karşı karşıya mücadele etmeye uğraşıyoruz. Şunu çok iyi herkes bilmeli ki başta genel başkanım olmak üzere ve hiç bir İYİ partili asla vatanını böldürmez. Biz öldük mü ki vatan bölünsün?" dedi.

Yasin Öztürk (5)

Öztürk, yapılan siyasetin halkı bölmeye çalıştığını ifade ederek, "Kendileri geçmişte her türlü işi yaptılar ama şimdi sırf kendileri gibi düşünmüyor diye kendilerinden ayrı siyasi düşünceleri var diye kendisi dışındaki herkesi dinsiz, imansız, kitapsız, hain, terörist diyelek bu ülkenin birlik ve beraberliğin altına dinamit koydular" diye konuştu. 

Yasin Öztürk (3)

Siyasetteki bu zihniyetin ülkeyi bölen asıl etken olduğunun altnı çizen Öztürk, "Onun için ülkemizin bir sürü ortak değeri var. Bu ortak değerlerde her parti makulde buluşmak zorunda. Bu vatanın bir karış toprağında gözü olanların gözünü hep beraber oyarız. Bundan asla kimsenin şüphesi olmasın. Ama bu ülkenin ortak değerlerini de birlik ve beraberlik içinde yaşamak isteyen her vatandaşımızı da kendimiz gibi düşünmesek bile kucaklamalıyız. Siyasetin gereği budur" ifadelerini kullandı.

Yasin Öztürk (4)

Öztürk, yaptığı konuşmada son olarak şunları dile getirdi:

"Üst akıl, üst siyasetçiler bu zehirli dili kullandıkça vatandaşlarımızın ne yazık ki bölündüğü görüyoruz. İnşallah 15 Mayıs sabahı güneşli günlerde ülkemiz huzuruna kavuşacak ve Allah’ın izniyle bu kirli zihniyetten de hep beraber kurtulacağız."

Haber Merkezi