Deniz Ürünlü Tagine internette en çok araştırılan yemekler arasında yer alıyor. Deniz Ürünlü Tagine MasterChef Türkiye All Star'da günün yemeği oldu. Arama motorlarında Deniz Ürünlü Tagine nasıl yapılır? soruları aratılıyor.İşte tüm merak edilenler.

Deniz ürünlü tagine, klasik Kuzey Afrika yemeği olan tagine tenceresinde sunulan lezzetli bir yemektir. İşte deniz ürünleri tagine tarifi ve kullanmanız gereken malzemeler:

Deniz Ürünlü Tagine Malzemeler

Deniz ürünleri (karides, kalamar, midye, kronik olarak bağlı olarak balık filetosu) 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 büyük soğan, ince muhafaza edilmiş 2 diş sarımsak, saklanmış 1 tatlı toz zencefil 1 tatlı toz kimyon 1 tatlı kaşığı toz kırmızı 1 kaşık tatlı toz kişniş (isteğe bağlı) 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (isteğe bağlı) 1 tatlı kullanım tuz 1 su bardağı domates püresi veya rendelenmiş domates 1 su bardağı su veya deniz suyu (isteğe bağlı) 1 limonun suyu 1 çay bardağı yeşil veya siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış) ) Taze kişniş veya maydanozun (servis için)

Deniz Ürünlü Tagine Yapılışı

Tagine tenceresini ocakta ısıtılıncaya kadar bekletin. Alternatif olarak derin bir tava veya tencere kullanabilirsiniz.

Zeytinyağını tagine tenceresine ekleyin ve yapın. Ayrıca ince miktarda soğan ve sarımsakları ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar soteleyin.

Baharatları (zencefil, kimyon, karabiber, kişniş ve kırmızı biberi) ve tuzu ekleyin. Karışımları hazırlayıp baharatların aromalarını dağıtın.

İspanya ve Portekiz’de görülen gök taşı geceyi aydınlattı! İspanya ve Portekiz’de görülen gök taşı geceyi aydınlattı!

Deniz miktarlarını ekleyin. Karides, kalamar ve midyeleri kullanabilirsiniz. Deniz ürünleri hafifçe pembeleşene ve pişene kadar karıştırılır.

Domatesleri veya rendelenmiş domatesleri ekleyin ve karıştırın. Daha sonra su veya deniz suyunu ekleyin ve karıştırın. Deniz ürünleri taginesi suyunu emene kadar koruyabilirsiniz.

Zeytinleri ve limon suyunu ekleyin. Zeytinleri hafifçe temizleme ve limon suyu ile tatlandırın.

Tagine tenceresini ocaktan alın ve taze kişniş veya maydanozun parçaları ile süsleyin.

Sıcak servis yapın. Deniz ürünleri taginesi, taze ekmek veya pilav ile servis yapılabilir.

Deniz ürünleri tagine tarifi, kişisel tercihlere göre çeşitlendirilebilir. İsteğe bağlı olarak farklı baharatlar veya sebzeler de sunulabilir. Afiyet olsun!

Haber Merkezi

Editör: İrem Akbaş