Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olacağını açıkladı. Kamu çalışanlarının da bu süre içerisinde 1,5 günlük idari izinli sayılacağını duyuran Erdoğan, vatandaşların bayram tatilini rahatça değerlendirebileceğini belirtti.

Ramazan Bayram (1)

Bayram öncesindeki 1,5 günlük süre boyunca kamu çalışanları idari izinli sayılacaklar. Bu kararla birlikte, 9 Nisan Salı günü yarım gün mesai yapılacak ve 10 Nisan Çarşamba'dan itibaren 9 günlük bayram tatili başlayacak.

Ramazan Bayramı arifesi olan 9 Nisan Salı günü, yarım gün mesai yapılacağından dolayı, kamu çalışanlarına 1,5 günlük idari izin verilecek. Bu izinle birlikte, Ramazan Bayramı öncesindeki günlerde vatandaşlar sevdikleriyle bir araya gelerek bayram hazırlıklarını yapabilecekler.

Erdoğan, özel sektörün de benzer bir yaklaşıma sahip olduğunu belirtirken, Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük idari izin kararının hayırlı olmasını diledi.

Ramazan Bayram (2)

Kamu çalışanlarına 6 Nisan Cumartesi gününden itibaren başlayacak ve 14 Nisan Pazar günü sona erecek olan 9 günlük bayram tatili fırsatını sunan bu karar, vatandaşlar arasında memnuniyetle karşılandı.

Twitter (X) çöktü mü? 25 Temmuz 2024 X'te sorun mu var? Twitter (X) çöktü mü? 25 Temmuz 2024 X'te sorun mu var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı'nı şimdiden tebrik ederek, vatandaşlara huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmeleri temennisinde bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi