2023 Cumhurbaşkanlığı genel seçimleri için geri sayım başlamış durumda. Geçtiğimiz günlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu seçimlerle ilgili son dakika açıklaması yaptı. Yapıcıoğlu, 14 Mayıs seçimlerinde Başkan Erdoğan'ı destekleyeğini söyledi. Peki, HÜDA PAR açılımı nedir, kimi destekliyor? Zekeriya Yapıcıoğlu kimdir? İşte, detaylar....

HÜDA PAR CUMHUR İTTİFAKI'NA KATILACAK MI?

2023 seçimleri 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek. Seçimler için geri sayım sürerken, HÜDA PAR'dan seçimlerle ilgili son dakika açıklaması geldi. HÜDA PAR seçimlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurdu.

HÜDA PAR AÇILIMI NEDİR, KİMİ DESTEKLİYOR?

Hür Dava Partisi, 19 Aralık 2012 tarihinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi partidir.

Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "HÜDA PAR" şeklindedir. Simgesi açık vaziyette bir kitap ve sayfaları arasından doğmakta olan güneştir. Genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'dur.

HÜDA PAR SON SEÇİMDE NE KADAR OY ALDI?

2018 Genel Seçimlerinde aldığı oy oranı %0,3 olarak kayıtlara geçmiştir. 

ZEKERİYA YAPICIOĞLU KİMDİR?

Zekeriya Yapıcıoğlu, 1966 yılında Batman'da dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına memleketi Batman'da başlayan Yapıcıoğlu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini burada tamamlamıştır.

Üniversite eğitimi için Ankara'ya giden Zekeriya Yapıcıoğlu, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur.

Zekeriya Yapıcıoğlu, kariyerine 1990 yılında avukatlıkla başlamıştır. 2012 yılına kadar avukatlık yapan Yapıcıoğlu, aynı yıl siyasete atılmıştır.

Haber Merkezi

.