Yenimahalle’de küçük mucitlerden Bilim Şenliği Yenimahalle’de küçük mucitlerden Bilim Şenliği

Sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak ilçelerinde üç yıldır çölyak hastalarına destek verdiklerini anlatan Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, toplumun tüm kesimlerinin istek ve ihtiyaçlarına yönelik hizmet ürettiklerini belirtti.

1 I M G M3172

Pahalı olan bu ürünleri almakta zorlanan vatandaşların yanında olmaya çalıştıklarını aktaran Demirbaş, ‘’Tüm hastalarımıza Allah şifa versin. Belki tüm zamanlı olarak burada verdiğimiz ürünler ihtiyaçlarınızı karşılamayabilir ama bir nebze de olsun sizlere destek olacağına inanıyoruz. Sizlere huzur içerisinde, sağlık içerisinde inşallah bir hayat geçirmeyi Allah nasip etsin. Bu sene 50'ye yakın ailemize ve vatandaşımıza destek veriyoruz. Her geçen yıl bu sayı daha da artıyor’’ diye konuştu.

1 I M G M3173

Konuşmanın ardından çölyak hastaları için hazırlanan glütensiz gıda kolileri Başkan Demirbaş tarafından ilçede tespit edilen 50 aileye tek tek dağıtıldı. Yapılan destekten dolayı teşekkür eden çölyak hastalarından Canan Sarıcan, ‘’Çok memnunuz. Gerçekten çok şaşırdık, ilk defa biz böyle bir şeye başvurduk ve hemen kaydetmişler. Dün telefon gelince şaşırdık. Allah razı olsun başkanımızdan yanındayız inşallah’’ ifadesini kullandı.  

1 I M G M3187

Oğlunun çölyak hastası olduğunu dile getiren Songül Özgören’de, ’’Belediyemizden iki yıldır bu desteği alıyoruz. Teşekkür ederim. Daha önce imkanlarımızı yettiği sürece paramızla alıyorduk. Birini alıyorduk, birini alamıyorduk. İki yıldır tüm gıdalara erişebiliyoruz’’ diye konuştu.

1 I M G M3232

Daha önceleri bu gıdalara ulaşmakta güçlük çektiklerini anlatan çölyak hastalarından Hacı Mustafa Çelik ise, ‘’Baki beye çölyak hastalarıyla ilgilendiği için teşekkür ediyorum.  Şimdiye kadar çoğu gıdayı bulamıyorduk. Şimdi hepsine ulaşabiliyoruz’’ dedi. Kolileri alan aileler de Başkan Demirbaş'a ve ekibine teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi