Cübbeli Ahmet ile eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, dostça bir ziyarette bir araya geldi. Ziyarete dair yapılan açıklamada, görüşmenin yoğun ve kapsamlı olduğu belirtilerek, her iki tarafın da ayda bir buluşma kararı aldığı ifade edildi.

Cübbeli Ahmet Hoca o anlara ait fotoğraf paylaşarak konuşmalarını sosyal medya hesabından yayınladı.

G B U D61C Wc A Ez0 T6

''Cübbeli Ahmet Hoca, kendisini davet eden Aziz Yıldırım'ı ziyaret etmek üzere İstanbul'a gitti. Buluşmaya, mecliste tanışıklıkları olan diğer bazı dostlar da katıldı. Toplamda beş saat süren görüşmede, çeşitli önemli konuların ele alındığı bildirildi.

Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nden proje Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nden proje

Meclis içinde bulunan bazı eski devlet görevlileri, Cübbeli Ahmet Hoca'ya övgülerde bulunarak, özellikle Selefî-Vehhâbî düşünceler, terör örgütleri ve İran'ın Türkiye'deki etkisi gibi konulardaki uyarıları için teşekkür ettiler. Ayrıca, Ahmet Hoca'nın FETÖ'ye karşı sergilediği tavır ve dinler arası diyalogdaki çabaları da takdirle karşılandı.

Cübbeli Ahmet Hoca, konuşmaların içeriğinin bir kitap kadar yoğun olduğunu belirtirken, hapishane anılarına da değindi. Ayda bir buluşma kararı alarak ayrılan taraflar, hassas konularda birlikte çaba harcamaya devam etme kararı aldılar.

Ahmet Hoca, konuşmasında, "Bu meseleler din ve vatanın birliği, devletin bekasıyla ilgili olduğu için bütün hocaefendilerin bu konularda gayret etmeleri lazım. Ancak maalesef bu konulara girmeyenler ve bedel ödemeyi göze alamayanlar olduğu için bu hassasiyeti sürdürüyoruz" dedi.

Son olarak, Ahmet Hoca, Aziz Yıldırım'a dua ederek, "Rabbimizden kıymetli başkanımız Aziz Yıldırım Beyefendi’ye iki cihan saâdeti, sıhhat-ü âfiyet ve devletimize, milletimize daha nice hayırlı hizmetler îfâ etmesi husûsunda muvaffakiyetler niyâz ederiz" ifadeleriyle yazısını tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi