Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Gamma Zone-CS2 Turnuvası, Tayfun Tanju Kara Espor Merkezi’nde büyük ilgi gördü. Counter-Strike 2 arenasında kıyasıya mücadele eden 32 takım şampiyonluk için yarıştı, kazanan Boya G takımı oldu.
32 Takım final için yarıştı
ABB, espor ve dijital teknolojiye ilgi duyan gençler için önemli bir organizasyona imza attı. Gamma, Google Developer Groups ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen turnuvaya 13 yaş üzeri tüm Başkentliler online başvuruyla katıldı. İki gün süren turnuvada grup karşılaşmaları, çeyrek ve yarı finallerin ardından büyük final oynandı.
Finalde karşı karşıya gelen Boya G ve Guest Blue takımlarının mücadelesi izleyiciler tarafından büyük ilgiyle takip edildi. Turnuvanın sonunda Boya G takımı şampiyonluk kupasını kaldırdı.
Oyuncular: “Eğlenmek için geldik, kazandık”
Boya G takımının oyuncuları şampiyonluk sevinçlerini samimi ifadelerle paylaştı. Oyunculardan Baki Emre Binbir, organizasyonun çok keyifli olduğunu belirtirken, Barış Zengin “Böyle bir başarıyı beklemiyorduk” dedi. Takımın diğer üyeleri de salonun kalitesi, ekipmanlar ve rekabetin gücünden övgüyle söz etti.
Esporun yeni merkezi: Tayfun Tanju Kara
Espor meraklılarının buluşma noktası olan Tayfun Tanju Kara Espor Merkezi, yalnızca turnuvalara değil, yazılım, yapay zeka ve metaverse gibi alanlara yönelik eğitimlere de ev sahipliği yapıyor. Merkezde, biri engelli bireyler için özel olmak üzere 5 turnuva salonu, konferans alanı, playstation odaları ve kafeterya yer alıyor.