Bloomberg HT’nin eski yöneticisinden Gazeteci Ali Çağatay medya dünyasına ilişkin önemli bir iddia paylaştı.  İddiaya göre, Mehmet Cengiz ve Fuat Tosyalı’nın Ciner Medya Grubu’nu satın almak için görüşmelere başladı. Twitter hesabından açıklama yapan Çağatay “Türkiye’nin en büyük medya gruplarından Ciner Medya satış için masada. Turgay Ciner’e ait; Habertürk, Show TV, Bloomberg HT ve diğer medya organları el değiştiriyor. Mehmet Cengiz(Cengiz Holding) ve Fuat Tosyalı(Tosyalı Grubu), Ciner’le görüşmelere başladı” ifadelerini kullandı. 

İddialar gündemi sarsarken yurttaşlar, Ciner Medya Grubu'nun kime ait olduğunu merak ediyor. Arama motorlarında, "Ciner Medya Grubu kimin? Ciner Medya Grubu'nda hangi gazete ve kanal var" soruları aratılıyor. Peki, Ciner Medya Grubu kimin? Ciner Medya Grubu'nda hangi gazete ve kanal var? İşte tüm merak edilenler...

CİNER MEDYA KİMİN?

Ciner Medya Grubu, Turgay Ciner'e aittir. Grup 2007 yılında kuruldu. Ciner Grubu altında medya yatırımları olan şirketler Park Holding A.Ş., Ciner Yayın Holding A.Ş., Ciner Medya Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Ciner Görsel Televizyon Prodüksiyon A.Ş.'dir. Ciner Görsel, Ciner Medya Yatırımları'nın %99.6 oranında hisse sahibi olduğu kuruluştur. Ciner Medya Yatırımları'nın sahibi ise %99.9 oranla Ciner Yayın Holding'tir.

Ciner Yayın Holding'in tek sahibi ise Turgay Ciner'dir. 600 milyon Türk Lirasının üzerinde sermaye ile kurulan Park Holding A.Ş. ise, Ciner Grubu'nun medya harici yatırımlarının sahibi olan ana şirketlerinden biridir. Temmuz 2015'de; Turgay Ciner tek hissedar olmuştur. Medya Şirketi olan Ciner Yayın Holding A.Ş.; tamamen Turgay Ciner'e aittir ve 210 milyon Türk Lirası sermayeye sahiptir. Ciner Medya Yatırımları 227 milyon Türk Lirası sermayeli bir şirkettir ve tamamen by Turgay Ciner'e aittir. Şirket; Bloomberg HT'nin de sahibi olan C Görsel Yayınlar A.Ş.'nin ana hissedarıdır. 2007'de kuruldu ve şirketin medyadaki yeni yatırımları için stratejik kararlar vermeye yetkilidir.

Tamamen Turgay Ciner'e ait olan Ciner Görsel Televizyon A.Ş. 320.000 Türk Lirası sermayeye sahiptir. Şirket SHOW TV'ye sahip olan 'AKS Televizyon Reklamcılık' şirketinin tüm hisselerine sahiptir. Ciner grup; kömür madenleri ve kömür santrallerinin özelleştirilmesinin yanı sıra, enerji ve madencilik yatırımlarına sahiptir.

30 Aralık 2020 tarihli Ticaret Sicil Gazetesine göre, şirketin sermayesi 4 milyar 570 milyon. 4 milyar liralık sermaye artırımı grubun şirket ortağı Park Holding Anonim şirketine ait.

Ciner Medya Grubu, finansal sorunlara işaret ederek Habertürk gazetesini kapattı. Gazetenin son baskısı 6 Temmuz 2018'de yayınlandı. Habertürk gazetesi haberturk.com üzerinden çevrimiçi olarak yayın hayatına devam ediyor.

Haber Merkezi