Oldum olası çiçekleri çok severim.. Bana naifliği, zarifliği ve narinliği çağrıştırırlar. Çiçeklerin anlamları, karakterleri ve zengin mitolojik geçmişinden gelir.   Dalında severim ben çiçekleri, dalından koparıldığı an kıyamam..  Sevgiyle baktığım onlarca çiçeğim var bana göre bebekten farksız. Çiçeklerde aynı bebekler gibi ilgiyle, sevgiyle, bakımla büyür..

Geçtiğimiz gün oturup çiçeklerin anlamlarını düşündüm verdikleri his ve koku ortak olsa da dikkat eden kişiler için oldukça mesaj barındırıyor içeresinde. Nasıl mı? İnternetten alıntılamış olduğum yazıyı sizlerle de paylaşmak isterim.

 “Orkideden başlayalım geometrik şekilli yaprakları onu daha cazip ve ilginç kılmaktadır. Pembe ve beyaz orkide sempati ve merhameti sembolize eder.

Ayçiçeği’nin ana vatanı ise  Orta ve Güney Amerika'dır. Dekorasyon, yağ ve gıda tedarikinde de kullanılırlar. Ayçiçekleri güneşe her zaman gülümseyen, sıcaklık, zevk ve saygınlığı temsil eder. 

İrs çiçeğini hiç duydunuz mu ben daha önce hiç duymamıştım. “Bilgeliği, umudu ve cesaretini sembolize eder. Kesme kenarında şekillendirilmiş bitkiler üzüntüyü ifade eder. İris çiçeklerinin sembolik anlamları renklere göre değişir. Beyaz İris çiçeği saflığı, sarı olanları tutku simgelemektedir, mavi iris çiçekleri umut ve inancı temsil ederken nihayetinde mor olanları bilgeliği uyandırır.”

 Gelelim karanfile, Yunanlılar karanfil adını 'taç giyme töreni' olarak kullanırdı.
Karanfiller birkaç renktir. Tipik olanı ise pembemsi mor olandır. Her rengin bir anlamı vardır, kırmızı karanfil hayranlıkla ifade eder; pembe olanlar anıyı temsil eder. Beyaz karanfil masumiyet ve şansı sembolize eder.

Hiçbir yaprakları olmadığı için manolya çiçekleri diğerlerinden farklıdır. Beyaz olanlar saflık ve mükemmellik işareti, pembe manolya gençlik anlamına gelir ve mor daha iyi sağlık için en iyi dilekler sunabilir. Manolyalar da yaşam temasıyla bağlantılıdır ve sık sık yeni doğumu simgeler.

Lavanta sessizlik, sadakat ve şansı simgeler. Mor lavanta, ayrıcalıklı, süslü ve zariftir. Genel olarak çiçeklerin farklı bir kategorisini sunuyorlar. Bir Lavanta ‘ya sahipseniz, baharın tadını çıkaracaksınız.

 Son olarak , en hüzün dolu çiçeklerden biri olan Gelincik Çiçeği, sevgiliye kavuşamamayı, ayrılığı simgeler. Ama unutmayın, çiçeklerin açtığı yerde umutlar da canlanır.