CHP'nin Hatay Milletvekili Suzan Şahin merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim tarihine ilişkin konuşma yaparken deprem bölgesi Hatay'da bir Milletvekili'ne ilişkin açıklama yaptı. Bu milletvekilinin kim olduğu ise merak konusu oldu. Peki CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin kim? İşte detaylar...

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin kim?

1 Ocak 1968’de Hatay Dörtyol’da doğdu. Baba adı Ömer, anne adı Şükriye’dir.

İlk orta ve lise eğitimini Payas Yakacık Lisesi’nde tamamladı.
Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. 1992 yılından bu yana İskenderun’da serbest avukatlık yapmaktadır.

2014-2016 yılları arası CHP Kadın Kolları MYK Yedek üyesi, 2016-2018 yılları arası CHP Kadın Kolları MYK asil üyesi ve Akdeniz Bölgesi Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Halen CHP İskenderun Kadın Kolları Halkla İlişkiler Temsilcisi olan Şahin, CHP Hatay Kurultay Delegesidir.

Şahin, iki dönem Türkiye Barolar Birliği Hatay Delegesi oldu. Ayrıca Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeliği görevlerinde bulundu. Sığınma evleri, aile içi şiddetin önlenmesi, medeni kanun ve kadın hakları konuları ile sahipsiz çocuklar, engelliler ve şehit aileleri ile ilgili çalışmalar gerçekleştirdi.

Suzan Şahin 27.Dönem Hatay milletvekilidir.
 

ÜYESİ OLDUĞU DERNEKLER:

- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği

- Atatürkçü Düşünce Derneği

Haber Merkezi