İzmir’in Çeşme ilçesinde belediyeye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 12 şüphelinin işlemleri tamamlandı. Belediye Başkan Yardımcısı Emre Can Durmaz’ın da aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklanırken, iki şüpheli adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.
Başkan Yardımcısı Emre Can Durmaz da tutuklandı
Soruşturma kapsamında sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüphelilerden 10’u hakkında tutuklama kararı verildi. Tutuklananlar arasında Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı ’ın yanı sıra Fen İşleri Müdür Vekili F.Y. ve İmar ve Şehircilik Müdür Vekili B.S. de bulunuyor.
Şüpheliler hakkında “suç örgütü kurma, yönetme ve üye olma”, “rüşvet”, “irtikap” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlamaları yöneltildi.

İki kişi adli kontrolle serbest bırakıldı
Soruşturmada gözaltına alınan isimlerden eski Belediye Başkan Yardımcısı O.G. ile belediyede büro memuru olarak görev yapan D.S.Y. hakkında ise tutuklama kararı verilmedi. İki şüpheli, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakıldı.
Tutuklanan şüpheliler cezaevine gönderildi
Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde yürütülen soruşturma, İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Adli işlemleri tamamlanan ve haklarında tutuklama kararı verilen 10 şüpheli, Aliağa Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.





