''HAYAT O KADAR RENKSİZ VE SADE Kİ BEN DE KOZALAKLARI RENKLENDİRMEK İSTEDİM.''
Kozalak tasarımıyla yapılan süslerin hazırlanma ve yapılış aşamasını gazetemize aktaran Gül Çelen ''Kozalak tasarımına başladığım zaman ilk önce ormana gidip, kozalak toparladım. Daha sonra kozalakların içindeki kalıntıları ve böcekleri temizleyip, tek tek yıkıyorum ve kurutuyorum. Sonrasında ayrı ayrı hepsini elimde ahşap boyalarla boyuyorum. Hemen akabinde, kalın bir kartonu kesip kartonun yüzeyini kurdeleyle yapıştırıyorum. Daha şık olması açısından yanlarına küpür tarzı eklemeler yapıyorum bunların hepsi gerçek el emeği. Daha sonra kozalakları da yerleştirip tek tek yapıştırıyorum ve öylece kurumaya bırakıyorum. Böylece işlem hazır hale geliyor. Tüm bunlar tamamen benim kafamda tasarlayıp, oluşturduğum hayal ürünü taslaklar. Bunları gerçeğe dönüştürmek epey keyifli ve güzel oluyor. Hayat o kadar renksiz ve kötü ki ben de kozalakları renklendirmek istedim. Bunu başardığıma da inanıyorum. Çünkü her gelen, kozalaklarımın renklerine bakıyor. Bu da beni çok mutlu ediyor. İşe yaramak mutlu etti, beğenilmek mutlu etti, bir şeyler üretmek çok kıymetli ve önemli bu hayatta'' diyerek bu işten aldığı hazzı ve keyfi bir kez daha vurguladı.
ÇELEN:'' BİR NEVİ DÖNÜŞÜM GİBİ''
Çevreden gelen tepkiler genelde olumlu..İnsanlar yaptığım ürünleri gerçek anlamda beğeniyorlar diyen Çelen, ''İnsanlar şunu diyor bana, 'Doğadan topluyorsunuz yaptığınız ürünleri ve farklı bir parçaya, farklı bir ürüne çeviriyorsunuz'. Bir nevi dönüşüm gibi. Yere düşen ve atılan kozalakları toplayıp, boyayıp birer sanat eserine dönüştürdüm. Sadece kozalak tasarımıyla yetinmeyip, daha başka şeyler de yapmak istiyorum'' şeklinde konuştu. Ayrıca, satışlarının durgun olduğunu ama bu durumdan hiç rahatsız olmadığını dillendirerek şunları söyledi:
Şu ana kadar sadece 1 ürün sattım ama yaptığım ürünler sürekli beğeniliyor. Her gelen renklerine hayran kalıyor. Benim için satış hiç önemli değil, bakan insanların güzel enerjisi ve takdirleri satıştan ve paradan bin kat daha değerli.
ÇELEN: '' ÇOCUK DOĞURMAK BİLE BİR ÜRETİM DEĞİL Mİ ASLINDA?''
Son olarak kadınlara ve okuyucularımıza mesajını ileten Gül Çelen,'' Hayatta tam dibi buluyorsunuz , her şey kötü diyorsunuz ama hayat, size öyle olmadığını bir şekilde gösteriyor. Ben yaptığım bu ürünlerle kendime geldim. Satamasam, parasız kalsam bile hiç önemli değil. Yeter ki kendimize bir uğraş bulalım. Bir şeylerle meşgul olmak, uğraşmak insanın kafasını dağıtıyor ve pozitif düşündükçe her şey pozitife dönmeye başlıyor. Hayat böyle... Hayatta zorluklar var, hepimiz yaşayacağız ama önemli olan bu negatifi pozitife çevirmek..
Biz kadınlar hep üreticiyiz.Çocuk doğurmak bile bir üretim değil mi aslında? Biz kadınlar zaten üretmeyi her türlü yapıyor ve başarıyoruz. Üretmek bizim doğamızda var. Kadınların yapamayacağı hiçbir şey yoktur buna sonsuz inanıyorum. Yeter ki isteyelim ve yeter ki hayata hep güneşli tarafından bakalım.'' diyerek konuşmasını sonlandırdı.
(Ekin Hazal DOĞRUYUSEVER)
Muhabir: TE Bilisim