Çankaya Belediyesi, ilçe genelinde metruk ve güvenlik riski taşıyan binaların yıkım çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Dikmen Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi’nde bulunan tehlike arz eden bir yapı, idari süreçlerin tamamlanmasının ardından belediye ekipleri tarafından kontrollü şekilde yıkıldı.

Çankaya’da Tehlikeli Yapıların Yıkımı (2)

Planlı Yapılaşma İçin Adımlar

Kamusal güvenliği tehdit eden, mühendislik hizmeti almamış ve kullanılamaz durumda olan yapılar, 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında yıkılıyor. Çankaya Belediyesi, resmi kurumlarla iş birliği yaparak görüntü kirliliğine neden olan bu yapıları ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Çankaya’da Tehlikeli Yapıların Yıkımı (3)

318 Yapı Yıkıldı

Son 15 ayda ilçede tespit edilen kaçak, ruhsatsız ve tehlikeli durumda olan 318 bina, Çankaya Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü gözetiminde yıkıldı. Böylece hem kent estetiği hem de halk güvenliği açısından önemli bir adım atılmış oldu.

Çankaya’da Tehlikeli Yapıların Yıkımı (4)

Güvenli ve Sağlıklı Kent Hedefi

Gençlerbirliği’nde yeni yönetimde görev dağılımı yapıldı
Gençlerbirliği’nde yeni yönetimde görev dağılımı yapıldı
İçeriği Görüntüle

Çankaya Belediyesi yetkilileri, yıkım çalışmalarının planlı yapılaşma ve güvenli yaşam alanları oluşturma hedefi doğrultusunda devam edeceğini belirtti.

Muhabir: Çağlar Bülent SANSAR