Çankaya Belediyesi, Çankayalı vatandaşları rahatlatacak ve güvende hissetmelerini sağlayacak, yapımına başlanmış fakat ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlar sebebiyle tamamlayamamış projelerini tamamlamak için çalışmalarını yeniden başlattı. 

Yapımı hali hazırda devam eden Kırkkonaklar Çankaya Evi ve Metin Oktay Mahallesi’nde inşaa edilen Güneş Gündüz Bakımevi’ni 2023 yılında hizmete açacaklarını duyuran Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen; tarihinin en büyük yatırım planını hayata geçirerek Çankaya’ya kalıcı eserler kazandırmayı hedeflediklerini, ihale yoluyla yapımına başlanan ancak ekonomik koşullar nedeniyle yarım kalan Çankaya Evi ve kreşlerin inşaat çalışmalarına yeniden başlandığını dile getirdi. 

Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen, her koşulda tüm şartları zorladıklarını ve Çankaya’da halkın olanı halka kazandırmaya devam ettiklerini, Çankaya’nın, yeni hizmetlerle ve projelerle Türkiye’nin en iyi ilçesi olma yolunda ilerlediğini, bunun için tüm imkanları kullanarak gece gündüz, kar kış demeden çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. 

Yıl sonuna kadar açılışlara ve temel atmalara devam edeceklerini de belirten Taşdelen, Cumhuriyetin 100. Yılı olan 2023 yılında en büyük projeleri hizmete açmış olacaklarını da belirtti.

23 Nisan 2023’te Bademlidere Cumhuriyet Parkı’nı, 13 Ekim 2023’te Abidin Paşa Köşkü Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni hizmete açacak olan Çankaya Belediyesi’nin; vatandaşların soluk alabilecekleri merkezleri, okuyabilmek için kitap temin edebilecekleri okuma salonlarını, yürüyüşlerini rahatlıkla yapabilecekleri parkları, çocuklarını güvenle bırakabilecekleri kreşeleri, sıcak bir çorbayı rahatlıkla içebilecekleri kent lokantalarını hızla ilçe sakinleriyle, çocuklarla, öğrencilerle buluşturması dileğiyle.