Çankaya Belediyesi tarafından Mürsel Uluç Mahallesi’nde yapımı tamamlanan İlker-Mürsel Uluç Emekli Lokali düzenlenen törenle hizmete açıldı. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışla birlikte ilçedeki emekli lokali sayısı 8’e yükseldi.

Çankaya’da emeklilerin sosyalleşebileceği alanlar oluşturmak amacıyla hayata geçirilen emekli lokalleri kapsamında açılan merkez, yaş almış vatandaşların bir araya gelerek vakit geçirebileceği sosyal bir buluşma noktası olarak hizmet verecek. Açılış programına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Parti Meclisi üyeleri, Ankara milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlker Mürsel Uluç Emekli Lokali Açılışwhatsapp Image 2026 03 14 At 15.57.25 (1)

Çankaya’da emekli lokalleri yaygınlaşıyor

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner açılışta yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden bu yana insanların yaşamını kolaylaştıran ve dayanışmayı güçlendiren bir belediyecilik anlayışı benimsediklerini ifade etti.

Güner konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Göreve geldiğimiz günden bu yana insanların hayatına dokunan, yaşamı kolaylaştıran, dayanışmayı büyüten ve kentte yaşayan herkesin kendini değerli hissettiği bir yaşam modelini hedefleyen bir belediyecilik anlayışını benimsiyoruz.”

Berna Laçin “Hayal Satıcısı” ile Çankaya’da sahne aldı
Berna Laçin “Hayal Satıcısı” ile Çankaya’da sahne aldı
İçeriği Görüntüle

Çankaya’da emekli lokallerinin önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini belirten Güner, bu merkezlerde vatandaşların bir araya gelerek sosyal ilişkilerini güçlendirebileceğini ifade etti.

Hüseyin Can Güner: Emeklilerimiz kent yaşamında aktif olacak

Başkan Hüseyin Can Güner, emekli lokallerinde vatandaşların bir araya gelerek sohbet edebileceğini, çeşitli etkinliklere katılabileceğini ve yeni sosyal bağlar kurabileceğini söyledi.

Güner konuşmasında ayrıca emeklilere yönelik sosyal hizmetlerin önemine değinerek şu sözleri kullandı: “Sayısı sekizi bulan emekli lokallerimizde komşularımız bir araya gelecek, sohbet edecek, birlikte vakit geçirecek ve yeni dostluklar kuracak. Büyüklerimiz kendilerini yalnız hissetmeyecek ve kent yaşamının içinde aktif bir şekilde yer alacak.”

İlker Mürsel Uluç Emekli Lokali Açılışwhatsapp Image 2026 03 14 At 15.57.25 (3)

Mansur Yavaş: Emekli lokallerini yaygınlaştıracağız

Açılış programında konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise emekli lokalleri projesinin önemine değinerek Çankaya Belediyesi’ne teşekkür etti.

Yavaş, emeklilere yönelik sosyal destek çalışmalarının sürdüğünü belirterek Ankara genelinde emekli lokallerinin yaygınlaştırılması için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

İlker Mürsel Uluç Emekli Lokali Açılışwhatsapp Image 2026 03 14 At 15.57.25 (4)

Çankaya’da emekliler için sosyal yaşam alanı

Çankaya Belediyesi tarafından hayata geçirilen emekli lokallerinde ana salon, mutfak ve toplantı odası gibi bölümler bulunuyor. Üyelik sistemiyle hizmet veren merkezlerde çeşitli eğitim programları, seminerler ve sosyal etkinlikler düzenleniyor.

Çankaya’daki emekli lokallerinde üyeler için zihinsel ve sosyal aktivitelerin yanı sıra çay, kahve ve çeşitli ikramlar da sunuluyor. Belediye, ilçede emeklilerin sosyal yaşama katılımını desteklemeye yönelik çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi