Çankaya Belediyesi, “Giysiler Paylaştıkça Değerleniyor” projesi kapsamında iki mahallede daha ihtiyaç sahiplerine giysi ve ayakkabı dağıttı. Sosyal dayanışmayı ve çevresel farkındalığı artıran proje, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Geri dönüşüm ve sosyal yardımlaşma bir arada
Çankaya Belediyesi, ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirdiği giysi kumbaraları ile kullanılabilir giysilerin geri dönüşümünü sağlıyor. Toplanan kıyafetler ÇAYED’e bağışlanarak titizlikle ayrıştırılıyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.
Mobil ekipler mahalleleri ziyaret etti
Proje kapsamında son olarak Şehit Cengiz Karaca ve Mimar Sinan Mahallesi’nde mobil ekipler tarafından giyim yardımı dağıtıldı. Etkinlikte çocuklara oyuncak hediye edilirken, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Özsoy da vatandaşlarla yakından ilgilendi.

Dayanışmanın kalbi Çankaya’da atıyor
“Dayanışmanın Kalbi Çankaya” sloganıyla yürütülen proje, sosyal yardımlaşmanın yanı sıra çevresel duyarlılığı da ön plana çıkarıyor. Giysilerin yeniden kullanımı sera gazı salımını azaltarak iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlıyor. Çankaya Belediyesi, bu tür uygulamalarla hem toplum dayanışmasını güçlendiriyor hem de sürdürülebilir bir gelecek için örnek oluyor.



