Çankaya Belediyesi, 20 Kasım Çocuk Hakları Günü’nü bir hafta sürecek etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Dezavantajlı bölgelerden gelen çocuklar, “Kentim ve Haklarım” gezisiyle Ulus’taki tarihi mekânları ziyaret ederek hem eğlendi hem de kent tarihi hakkında bilgi edindi.

Çocuklar kent tarihiyle buluştu
Çankaya Belediyesi Kreş Müdürlüğü Çocuk Hakları Birimi öncülüğünde düzenlenen gezide Metin Oktay ve Seyran mahallelerinden gelen öğrenciler, PTT Pul Müzesi, Suluhan Çarşısı, Hacı Bayram Veli, Sümerbank, Roma Kalıntıları, Atatürk Heykeli, I. Meclis ve Ankara Palas’ı rehberler eşliğinde gezdi.

Eğlenceli ve eğitici deneyim
Çocuklar, tarihi mekânları gezerken hem keyifli vakit geçirdi hem de Ankara’nın kültürel mirası hakkında eğitici bir deneyim yaşadı. 20 Kasım Perşembe günü Çankaya Belediyesi Mustafa Kemal Gürbüz Salonu’nda “Güvenli Yaya Geçişleri ve Trafik Farkındalığı Eğitimi” düzenlenecek. Programın saha çalışması Atatürk Bulvarı, Güvenpark ve Kızılay çevresinde yapılacak.

Çocuklarla çalışan personele eğitim
21 Kasım Cuma günü Ankara Barosu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek programda, çocuklarla çalışan yaklaşık 150 personele çocuk hakları, iletişim ve güvenlik konularında kapsamlı eğitim verilecek.
Etkinlikler 21 Kasım’a kadar sürecek
Çankaya Belediyesi’nin çocuk haklarına dikkat çekmek amacıyla düzenlediği etkinlikler, 21 Kasım’a kadar devam edecek. Çocuklar ve eğitimciler için hazırlanan programlarla farkındalık artırılacak.




