Paylaşımlı Ofis Nedir?

Paylaşımlı ofis iş dünyasında çok sık duymaya başladığımız bir kavram. Bunu anlamak çok kolay çünkü paylaşımlı ofisler çalışma ve ofis ortamını kendi başına bir deneyim haline getiriyor. Peki, paylaşımlı ofis denildiğinde ne anlamamız lazım? Paylaşımlı ofis birden fazla şirketin veya kişinin aynı anda kullandığı ortak çalışma alanına denir. Şu şekilde de anlatabiliriz, her şeyin bir arada olduğu odasız bir ofis düşünün. Herkes ofisin içinde istediği gibi istediği yerde beraber veya ayrı çalışabiliyor. Ve bu insanlar farklı şirketler için çalışıyorlar. Paylaşımlı ofisler bu ortak çalışma deneyimini mümkün kılabilecek şekilde tasarlanmaktadır. Mimarlar alanları sohbet etmeye teşvik edici ve açık planlarla düzenlerler. Paylaşımlı ofis üyeleri bu ortak alanlarda çalışabilir, birlikte çalışabilir, yemek yiyebilir, paylaşımda bulunup fikirlerini yeşertebilirler. Paylaşımlı ofis verimli bir coworking deneyimine imkan sağlar. CoBaC Workspace Kurucu Ortağı Yıldız Doğan Gürcüoğlu bu yazımızda paylaşımlı ofislerin neden bu kadar popüler olduğunu anlattı.    

Trendler İhtiyaçlardan Ortaya Çıkar

  Paylaşımlı ofisler hayatımıza bir anda girip iş dünyasını bir günde domine etmediler. Paylaşımlı ofisler ve coworking iş dünyasının, aslında dünyamızın geldiği noktanın doğal bir sonucu. Globalleşmenin ortasında yaşıyoruz. İnternet ile sürekli birbirimize bağlı ve etkileşimde olduğumuz bir dünya mümkün oldu. Sürekli birileri ve bir şeyler ile iletişim halinedeyiz. Web3, kripto borsası, NFT gibi teknolojiler ve yenilikler de internet ile kurduğumuz bağları derineştiriyor. Bu derinleşmenin yanında yeni gelişmeler merkeziyetçi zihniyeti ortadan kaldırıyor ve herkesin birbirinden beslendiği, her sesin duyulduğu demokratik bir dünyanın sözünü veriyor.   Bu gelişmeler iş dünyasını ve özellikle girişimcilerin hayatını yakından ilgilendiriyor. İnsanlar artık klasik yöntemleri değil özgün olanı arıyorlar. Özgünlüğün kendisi de insanlarda ve onların yarattığı tecrübelerde gizli. Coworking bu zihniyet ile paylaşmanın ve üretmenin temelini oluşturuyor. Paylaşımlı ofis kullanan şirketler ortak çalışma alanında bambaşka alanlardan insanlardan beslenme fırsatı buluyorlar. Sohbet ve network imkanı sağlayan bu alanlar çalışanlara ilham oluyor ve özgün fikirleri kamçılıyor. Aynı şekilde birlikte üretmenin de önünü açıyor. Açık plana sahip mekanlarda insanlar paylaşmaya ve birlikte çalışmaya daha açık oluyor, birlikten güç doğuyor. Bunların farkında olan şirketler de çağa ayak uydurmak için paylaşımlı ofislere geçiş yapıyorlar. Şu an çağı yakalamanın bir şirket için en önemli şey olduğu düşünülünce de paylaşımlı ofislerin popülerliğini anlamamak elde değil.

CoBAC Workspace

  CoBAC Workspace ile aradığınız deneyime ulaşın. Bünyesinde uygun fiyatlara sanal ofis, hazır ofis, açık ofis, paylaşımlı ofis, ortak ofis ve çalışma ofisi kiralama şansını barındıran CoBAC ile coworking deneyimini bir üst seviyeye çıkarın. Ortak çalışma alanlarındaki toplantı odaları, hazır ofislerde kullanılabilen podcast odası ve daha fazlası CoBAC’ta sizi bekliyor. Masanız hazır, siz neredesiniz?

Editör: TE Bilisim