Kalben kimdir? Kalben neden gözaltına alındı? Kalben kimdir? Kalben neden gözaltına alındı?

Hüseyin Piran kod adlı Cahit Aktay, internette en çok araştırılan isimler arasında yer alıyor. Yurttaşlar, "Hüseyin Piran kod adlı Cahit Aktay kimdir?  Cahit Aktay nereli?  Cahit Aktay kaç yaşında?  Cahit Aktay öldürüldü mü" sorularına yanıt arıyor. Peki, Hüseyin Piran kod adlı Cahit Aktay kimdir?  Cahit Aktay nereli?  Cahit Aktay kaç yaşında?  Cahit Aktay öldürüldü mü? İşte Cahit Aktay'ın biyografisi... 

Cahit Aktay 3

CAHİT AKTAY KİMDİR?

Hüseyin Piran kod adlı Cahit Aktay, PKK/KCK üyesidir. Aktay, örgüte 2008 yılında katıldı. Aktay 2009-2012 yılları arasında Irak’ın kuzeyinde Kandil bölgesinde bulundu.

Cahit Aktay

2012-2015 yılları arasında Kato/Jirka bölgesine geçerek örgütsel faaliyetlere katıldı. 2015 yılında Kato alanında örgütün lojistik sorumlusu olarak görevlendirildi. 2016 yılı içerisinde Kato Hareketli Birlik komutanı olarak Şırnak/Beytüşşebap’ta askeri geçişin yapıldığı yere mayın döşeme emrini vererek 3 asker ve 2 korucunun şehit edildiği eylemi planladı.

Cahit Aktay 2

2018 yılında Irak/Mahmur’da Birlik komutanlığına yükseldi. En son 2019 yılı itibariyle K.Irak/Metina alanında örgütün maliye ve lojistik sorumlusu olarak faaliyet göstermekteydi. 

Cahit Aktay 3

CAHİT AKTAY NERELİ?

Cahit Aktay'ın nereli olduğu bilinmemektedir. 

Cahit Aktay

CAHİT AKTAY KAÇ YAŞINDA?

Cahit Aktay'ın yaşı bilinmemektedir. 

Cahit Aktay 3

CAHİT AKTAY ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?

Cahit Aktay, MİT tarafından yakalandı.

Cahit Aktay 2

Haber Merkezi

Editör: Nisa K.