Sonbaharın gelişi, okulların açılması ile beraber, Ankaralıların etkinlik arayışlarına bir kapı aralayan Çankaya Belediyesi, Ekim ayı için dolu bir program hazırladı.

Çankaya’da Ekim, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde, Kadın Yazarlar Haftası ile başladı. 7 Ekim’e kadar sürecek etkinlikte, Ayten Kaya Görgün, Banu Bülbül, Aslı Alpar, Gülhan Avşar ve Senem Timuroğlu eserleri ve söyleşileri ile yer alıyorlar. 

Dünyanın en büyük Don Kişot koleksiyonerlerinden biri olan Arif Künar da 3-17 Ekim tarihleri arasında Don Kişot Koleksiyonu Sergisi ile Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Eren Eyüpoğlu Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.

4-20 Ekim aralığında da “Hocaların Hocası Turan Erol’a Saygı” sergisi ile sanatseverleri buluşturacak olan Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 13 Ekim’de Prof. Dr. Turan Erol’un adını taşıyacak olan Sanat Atölyesi de açılacak. Atölyede, güzel sanatlar liselerine ve fakültelerine hazırlanan öğrenciler, temel sanat eğitimi, sanat tarihi eğitimi, model/imgesel çizim ve heykel dersleri alabilecekler. 

Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 5-7 Ekim tarihleri arasında ücretsiz olarak gösterilecek olan üç Peru Filminin biletleri, Doğan Taşdelen Kültür Merkezi’nden temin edilecek.

Ayrıca 22 Ekim’de Çankayalılarla buluşacak olan Erdal Akkaya ile Berlin Europa Senfoni Orkestrası’nın İnce Memed Senfonisi için de davetiyeler ücretsiz olarak 14 Ekim’den itibaren Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nden ücretsiz olarak temin edilebilecek. 

Nobranlıkla istediği her şeyi elde etmeye alışanlara, sanata, sanatçıya, müzisyene, oyuncuya, yazara, çizere, akademisyene, öğrenciye, sağlıkçıya, hukukçuya tahammülsüz olanlara inat, ne yazık ki Ekim ayının başında mesleğini icra ederken çıkan tartışma sonucunda hayatını kaybeden Onur Şener’in ve mesleğini yaparken şiddete maruz kalan, yitirilenlerin acısını, Ankaralıların ve herkesin yine sanatın birleştiren, sarıp sarmalayan gücüyle iyileştirmesi dileğiyle.