Büyük kentler arasında yer alan Bursa, tarihi yapısıyla insanları büyülüyor. 2019 verilerine göre 2,995 milyon nüfusu bulunan ilin en ucuz ve pahalı ilçeleri merak ediliyor. Arama motorlarında, "Bursa'nın en ucuz ilçeleri nereler? Bursa'nın en pahalı ilçeleri nereler" soruları aratılıyor. Peki, Bursa'nın en ucuz ilçeleri nereler? Bursa'nın en pahalı ilçeleri nereler? İşte, Bursa'nın en ucuz ve pahalı ilçeleri! Tüm merak edilenler...

BURSA'NIN EN PAHALI İLÇELERİ NERELER?

Nilüfer, Bursa’nın en büyük ve en gelişmiş ilçesidir. Üniversiteler, alışveriş merkezleri, sanayi siteleri, spor tesisleri gibi pek çok modern yapıya sahiptir. Nilüfer Festivali, Uluslararası Nilüfer Müzik Festivali gibi kültürel etkinlikler de bu ilçede gerçekleştirilmektedir.

Bratislava ilk kez direkt uçuşla İstanbul’a bağlandı Bratislava ilk kez direkt uçuşla İstanbul’a bağlandı

Mudanya, Bursa’nın kuzeybatısında yer alan bir ilçesidir. Marmara Denizi’ne kıyısı bulunmaktadır. Balıkçılık ve turizm ile geçinmektedir. Mudanya Mütarekesi’nin imzalandığı ev bu ilçededir. Mudanya Plajları, Tirilye Köyü, Kumyaka Köyü gibi doğal ve tarihi güzellikleri vardır.

Osmangazi, Bursa’nın merkez ilçesidir. Osmanlı Devleti’nin kurulduğu yer olarak tarihi öneme sahiptir. Ulu Cami, Yeşil Cami, Yeşil Türbe, Tophane Saat Kulesi gibi pek çok tarihi ve kültürel eser bu ilçede bulunmaktadır.

Yıldırım, Bursa’nın en kalabalık ikinci ilçesidir. Adını Osmanlı padişahı Yıldırım Bayezid’den almaktadır. Emir Sultan Camii, Muradiye Külliyesi, Yıldırım Külliyesi gibi tarihi yapılar bu ilçede yer almaktadır.

BURSA'NIN EN UCUZ İLÇELERİ NERLER?

Büyükorhan, Bursa’nın güneyinde bulunan bir ilçesidir. Dağlık ve ormanlık bir bölgede yer almaktadır. Tarım ve hayvancılık ile geçinmektedir. Büyükorhan Barajı, Büyükorhan Kalesi, Büyükorhan Kanyonu gibi doğal ve tarihi güzellikleri bulunmaktadır.

Harmancık, doğal ve tarihi güzellikleriyle dikkat çekmektedir. Büyükorhan Barajı, Büyükorhan Kalesi, Büyükorhan Kanyonu gibi doğal güzellikleri bulunmaktadır. Ayrıca Harmancık Belediyesi Eko Turizm Tesisleri, doğa ile iç içe bir konaklama deneyimi sunmaktadır.

Keles, Bursa’nın güneyinde konumlanan bir ilçesidir. Dağlık ve ormanlık bir alanda kurulmuştur. Keles Peyniri, Keles Balı gibi yöresel ürünleri vardır. Katırlı Köyü, Gölyazı Köyü gibi tarihi köyleri bulunmaktadır.

Orhaneli, Bursa’nın güneyinde yer alan bir ilçesidir. Madencilik ve tarım ile gelişmiştir. Orhaneli Termal Kaplıcaları, Orhaneli Barajı, Orhaneli Kalesi gibi doğal ve tarihi yerleri vardır.

Yenişehir, Bursa’nın güneydoğusunda yer alan bir ilçesidir. Tarım ve hayvancılık ile gelişmiştir. Yenişehir Havalimanı bu ilçededir. Yenişehir Camii, Yenişehir Hamamı, Aktopraklık Höyüğü gibi tarihi ve arkeolojik yerleri vardır.

Haber Merkezi

Editör: Nisa K.