Hükümet bu yıl maddi desteği artırıyor. İş başlatma teşvik ödülü olarak bilinen ödeme, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 5.304 TL olarak gerçekleştirilecek. Ekonomik olarak çalışanlar ve işverenler zorlu süreçler yaşarken, işsizlik en büyük sorunlardan biri haline geldi. İstihdamın sağlanabilmesi amacıyla devletin büyük bir teşvik sunumu gerçekleşti. İşte devlet teşvikinin detayları...

siyasi-parti-il-baskani-maasi

İŞ BAŞLANGICI TEŞVİKİ HAZİNE'DEN KARŞILANACAK
İstihdamın sağlanması adına, 6 milyondan fazla vatandaşa teşvik sağlanacak. Teşvik kapsamında, işverenlere sunulan başlangıç yardımları 2.051 TL'den 5.304 TL'ye kadar çeşitlilik gösteriyor. Kariyer yönlendirmesi çerçevesinde, devlet tarafından sunulan teşvik ödemesi için bazı kriterler bulunmaktadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP seçim konuşmasında dile getirdiği prim teşvikinden, 26 Nisan 2016'dan sonra sigorta primleri yatan ve ikametgâhları bulunan hanelere sigortası devam eden vatandaşlara ödemeler gerçekleştirilecektir. Yapılacak ödemeler, Aile ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından sağlanacaktır.

PRİM TEŞVİKİ ÖDEMESİ NE KADAR OLACAK?
Prim teşviki ödemesi tutarı, 2.051 TL ile 5.304 TL arasında değişiklik gösterecek. Teşvikten yararlanmak isteyen vatandaşların, aynı hanede yaşayan ve son 1 yılda en az bir kez sosyal yardımlardan birinden faydalanmış olması gerekmektedir.

Bu kriteri taşıyan vatandaşlar için Hazine, tam 5 yıl boyunca prime esas gelir tabanından hesaplanan sigorta ödemesini üstlenecek. Teşvik miktarı, işverenlere 3.000 TL ile 7.500 TL aralığında değişecektir.

Teşvik ödemesi alacak olan ihtiyaç sahibi vatandaşlar, 18 ila 55 yaş aralığında olup Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yönlendirilen kişilerden oluşacaktır. Sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşların İŞKUR'a bildirimde bulunması durumunda destek sağlanacaktır.

ilk maaş4

İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLAR İÇİN DESTEK SAĞLANACAK
Teşvik ödemesinden yararlanabilecek ihtiyaç sahibi vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere göre seçilecek. Bu kriterlere göre, 18 ila 55 yaş arasındaki bireylerin sosyal yardımlardan faydalanmış olmaları ve İŞKUR'a başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvuruların ardından, uygun görülen vatandaşlara teşvik ödemesi yapılarak işe başlamaları sağlanacaktır.

ilk maaş

DEVLET TEŞVİKİNDE NELER VAR?
İş başlatma teşvik ödülü olarak bilinen ödeme, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 5.304 TL olarak gerçekleştirilecek.
İstihdamın sağlanması adına, 6 milyondan fazla vatandaşa teşvik sağlanacak.
Prim teşviki ödemesi tutarı, 2.051 TL ile 5.304 TL arasında değişiklik gösterecek.
İşverenlere sunulan teşvik miktarı, 3.000 TL ile 7.500 TL aralığında değişecektir.

18 ila 55 yaş arasındaki ihtiyaç sahibi vatandaşlara, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yönlendirildikten sonra destek sağlanacaktır. Bu teşvik programı sayesinde, hem istihdamın artması hem de ekonomik zorluklar yaşayan çalışanlar ve işverenler için bir destek mekanizması sağlanmış olacaktır.

Haber Merkezi