Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarıyla, senarist ve yapımcı Birol Güven, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü olarak görevlendirildi. Güven'in atanması, Türk sinema ve dizi sektörüne önemli bir ismi daha üst düzey bir kamu görevine getiriyor.

Birol Güven (4)

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Güven'i tebrik ederek başarılar diledi. Mumcu, paylaşımında, "Türk sinema, dizi ve film sektörünün hem iç hem dış pazarda gelişmesine, tarihi, kültürel ve toplumsal değerlerimizin daha geniş kitlelere ulaşmasına önemli katkılarda bulunacağına inancım tamdır" ifadelerini kullandı.

Birol Güven (3)-1

Birol Güven, Türk televizyonlarında birçok ünlü TV dizisinin yapımcılığını üstlenerek adını duyurdu. "Kaygısızlar", "Ayrılsak da Beraberiz", "Çocuklar Duymasın" ve "En Son Babalar Duyar" gibi projelerde görev aldı.

Birol Güven (3)

Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimler?

Bu atama ile Türkiye'nin sinema ve kültür alanındaki yönetim kadrosuna yeni bir isim katılmış oldu. Güven'in, sinema ve kültürün gelişimine sağlayacağı katkılar merakla beklenirken, Türk sinemasının ulusal ve uluslararası alanda daha da güçleneceği düşünülmektedir.

Birol Güven (2)

Aynı atama kararıyla birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yapılan diğer atamalar arasında, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Hursit Yıldırım, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ahmet Türkoğlu, Masak Başkanlığı'na Hasan Kaymak, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'ne Ekrem Candan, TCDD Genel Müdürlüğü'ne Veysi Kurt gibi isimler de yer almaktadır.

Birol Güven (1)-2

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda yapılan değişikliklerle 5 genel müdür yardımcısının görevlerinden alındığı da bu atama kararıyla duyuruldu. Ayhan Kandemir, Abdulkerim Aydındağ, Kazım Özgür, Bayram Arı ve Sami Sarıyıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesindeki görevlerinden alındı.

Birol Güven (1)

Bu atamaların, ilgili kurum ve kuruluşlarda daha etkin ve verimli bir yönetim sağlamayı amaçladığı ifade edilmektedir

Kaynak: HABER MERKEZİ