Beşiktaş’ta bir sürücü, çakar kullanarak emniyet şeridini usulsüz biçimde ihlal etti. O anlara ait görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Görüntüleri inceleyen ekipler, aracı ve sürücüsünü kısa sürede tespit etti.
Beşiktaş’ta ışıklı ve sesli uyarı işaretiyle (çakar) geçiş üstünlüğü hakkını usulsüz biçimde kullanarak emniyet şeridi ihlali yapan ve bu görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaşılan araç tespit edildi.
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) April 30, 2025
ARACIN ÜZERİNDEKİ TRAFİKTE GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜ HAKKI (ÇAKAR) İPTAL EDİLDİ.… pic.twitter.com/dhozam79fm
Sosyal medyada paylaşıldı, ihlal tespit edildi
Söz konusu araçta geçiş üstünlüğü sağlayan çakar sistemi bulunduğu ancak bu hakkın usulsüz biçimde kullanıldığı belirlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu ihlal nedeniyle çakar hakkının iptal edildiğini duyurdu.
155 bin 401 TL idari para cezası
Araç sürücüsüne aşağıdaki ihlaller nedeniyle toplamda 155 bin 401 TL idari para cezası uygulandı:
Çakarı takılacağı yerlerin dışında kullanmak
Emniyet şeridi ihlali
Gereksiz geçiş üstünlüğü kullanımı
Seyir halindeyken cep telefonu kullanmak
Emniyet kemeri takmamak
Standart dışı plaka takmak
Bakan Yerlikaya duyurdu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Kim olursa olsun, trafikte kuralları ihlal eden herkes hakkında gereken yapılacaktır” ifadelerine yer verdi.
Trafikte usulsüzlükle mücadele sürecek
Emniyet şeridi ve geçiş üstünlüğü gibi hakların suistimal edilmesine karşı denetimlerin artarak süreceği belirtildi. Bakanlık, bu tür ihlallere göz yumulmayacağını bir kez daha vurguladı.