Başkent Ankara’da yaşayan Sezai Arslan, yeni tip korona virüsü (COVID 19) tam ikinci kez yenerek sağlığına kavuştu. . Korona virüse yakalandığı tarihten tam beş buçuk ay sonra yeniden virüsü kapan Arslan “ İkinci sefer korona virüse yakalandığımda herhangi bir semptom oluşmadı, hastalığı aile ziyaretinden sonra kaptım buradan herkesi daha dikkatli olmaları konusunda uyarıyorum” şeklinde konuştu.
Ankara’da yeni tip korona virüsü  yenen Sezai Arslan(40), 2 kez yakalandığı Kovid-19'u yenerek virüse karşı verdiği mücadeleyi ve yaşadıklarını gazetemiz okurlarına aktardı. Arslan, hastalığı atlatmada fiziken olduğu kadar moral ve motivasyonun da çok önemli olduğunu vurguladı.
“AİLECE KORONA VİRÜSE YAKALANDIK”
Arslan: Bundan tam iki ay önce ikinci sefer korona virüse yakalandım. Korona virüse yakalandığım tarihten tam beş buçuk ay sonra ikinci kez COVİD-19’la savaştım. Hastalığı kapma sürecim ise şöyle gerçekleşti annem ziyaretimize gelmişti kayınvalidem ve kayınpederimde de gribal bir hastalık söz konusuydu. Birkaç gün geçtikten sonra annemin eklem ağrıları başladı ve durumdan şüphelenerek vakit kaybetmeden hemen test yaptırmaya gittik. Test sonucumuz pozitif çıktı. Kısaca aile boyu korona virüse yakalandık..
“ HASTALIK BU SEFER HİÇBİR SEMPTOM GÖSTERMEDİ”
İkinci sefer korona virüse yakalandığında hastalığın kendisinde hiçbir semptom göstermediğini kaydeden Sezai Arslan, şunları kaydetti:
“Aslında Sağlık Bakanlığı’nın da üstüne basa basa söylediği gibi hastalığın kimde ve nerede olacağı bilinmiyor. Aramızda taşıyıcı olan insanlar kendilerinde hastalığın olduğunun farkına varamayarak doğal olarak etrafındakilere de bulaştırabiliyor. Bu yüzden son derece dikkatli olmalı, kurallara harfiyen riayet etmeliyiz.


“EVDE DÜZENLİ OLARAK İLAÇLARIMIZI KULLANDIM”
“İkinci sefer pek bir semptom yaşamadım ama annemin ağrıları fazlaydı aynı benim hastalığa İlk yakalandığımda ki gibi ağrıları vardı ilk sefer korona virüse yakalandığımda benim de sadece sırtımda bir ağrıyla başladı. Sırtımdaki ağrı ilerleyince özel bir hastaneye gittim ve kan verdim. Daha sonra kan ve  röntgen sonuçlarım normal çıktı. Açıkçası basit bir sırt ağrısı olarak düşündüm. Üzerinden dört beş gün geçtikten sonra tekrar şikayetim üzerine aynı özel hastaneye gittim çünkü sırtımdaki ağrı dayanılmaz bir hal almıştı. Ağrı kesici ve kas gevşetici verildi. Ağrılarım belki ilaçla dindi ama ertesi günlerde ateşim 38.5’a çıkınca ilk defa o zaman korona virüse yakalanmış olabileceğimi düşündüm ve hemen Ankara Şehir Hastanesi’ne gidip gerekli tahlilleri yaptırdım. Tahliller neticesinde Covid- 19 olduğum anlaşıldı. Daha sonra Ankara Şehir Hastanesine yatışım gerçekleşti. Doktorlarımızın, hemşirelerimizin ve diğer sağlık çalışanlarımızın ilgisi, yaklaşımı, uygulanan tedavi yöntemi sayesinde ilk korona virüsü de rahat atlattım. Odamda tek kişi kalıyordum, dışarıya hiç çıkmadım zaten o süreçte odandan dışarıya dahi çıkamıyorsun koridora dahil.. Fakat ikinci sefer korona virüse yakalandığımda ben dahil evdeki diğer bireylerde evde izole oldu, hastane yatışımız olmadı. Evde düzenli olarak ilaçlarımızı kullandık. Beslenmemize özen gösterdik bol bol su tükettik.”


HASTALIKLA MÜCADELEDE PSİKOLOJİYİ GÜÇLÜ TUTMAK SON DERECE ÖNEMLİ
Hastalığı atlatmada fiziken olduğu kadar moral ve motivasyonun da oldukça önemli olduğunu vurgulayan Sezai Arslan, “ Sadece hastalık anlamında değil moral ve motivasyonun insanın her alanında olması gerektiğini düşünenlerdenim. Hastalığa aynı grip gibi yaklaştım panik yapmamaya bilhassa özen gösterdim çünkü biliyorum ki panik koronadan daha tehlikeli.” ifadesini kullandı.
“HASTALIĞA İKİ KEZ EVİMDE YAKALANDIM, DIŞARIYA ÇIKANLAR ÇOK DAHA DİKKATLİ OLMALI”
Son olarak gazetemiz okurlarına mesajını ileten Sezai Arslan, şunları dile getirdi: 
“Korona virüse tam iki kez evde olduğum zamanlarda yakalandım. Yani evde dahi olsanız hastalık gelip sizi bir şekilde bulabiliyor bu yüzden dışarıda daha fazla dikkatli olunmalı. Özellikle sosyal mesafeye dikkat edilmeli. Sadece sosyal mesafeyi uygulamak yetmez maske ve hijyen kurallarına da harfi harfiyen uyulmalı.”
(Ekin Hazal DOĞRUYUSEVER)

Editör: TE Bilisim