Ankara, başkent olmasına karşın, yıllardır sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler anlamında diğer şehirlerimizden geri kalmaya devam etti. Ankara maalesef bu makus talihini de bir türlü yenemedi. Sporda özellikle futbol ve basketbol dallarında bir türlü istenen başarılar gelmezken, kültürel tesisleşmeye baktığımızda da benzer sorunlar devam etti. Örneğin bir Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) binası, ancak daha yakın zamanda başkente kazandırılabildi. Hatta bu bina ile ilgili yıllardır “Bitmeyen senfoni” başlıklı haberler de gelinen durumu özetliyordu aslında. 

Şimdi benzer bir durum buz pateni sporunda yaşanıyor. Bilindiği üzere Ankara’nın iki tane büyük buz pateni spor tesisi vardı. Biri Çayyolu’nda bir ide Bahçelievler’deki BELPA Buz Pateni Spor Tesisi’ydi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BELPA tesisi, bir süre önce bakımsızlıktan çürüme noktasına gelmiş çatısı çökmüştü. Sonuçta da tesisin kapatılması gündeme geldi. Bu tesisin kapanması, buz pateni sporu yapanların yanı sıra hafta sonu hobi amaçlı kullananlar için de üzücü olmuştu. 

Sonra tesis Haziran ayında bir kısmı tadilattan geçirilerek yeniden açıldı. Hatta, tesisin açılışında küçük çaplı bir şenlik bile düzenlenmişti. Halen de BELPA’nın resmi internet sitesine baktığınızda “Ankara Büyükşehir Belediyesi, birçok Başkentlinin hatıralarında yer eden mekanların başında gelen BELPA Buz Pateni Tesisi’ni kısmi yenileme yaparak halka yeniden açtı” bilgisi yer alıyor.

Ancak tesis maalesef yine kapandı. Evet, kapılarını çok kısa süre açtıktan sonra yine kapanmak zorunda kaldı. 

Alt tarafı bir buz pateni tesisi. Haziran ayındaki açılış yapılırken, tesiste eksikler mi vardı? Neden açıldı, neden tekrar kapandı? 

Dediğimiz gibi bu tesis yalnızca profesyonel sporcular için değil, hafta sonları farklı bir aktivite yapmak isteyen Ankaralıların da çok sık kullandığı bir tesis. O yüzden yetkililer BELPA Buz Pateni Tesisi’nin neden tekrar kapandığını, kapılarını yeniden ne zaman açacağını halka açıklamak zorund

Editör: TE Bilisim