İnsan, ilk başta neredeyse kusurları olmayan, pürüzsüz sıkı ve esnek bir cilt ila hayata gelir. Büyüdükçe veya çeşitli unsurlara dikkat etmedikçe,vücudun söz konusu “ kusursuz “ niteliğini kaybettiği görülür. Örneğin ilk başta esnet olan ve herhangi bir sarkmanın görülmediği vücutta, zaman geçtikçe sarkmalar, selülitler meydana gelir. Bu hususta selülit, en yaygın görülen vücut deformasyonlarından biridir. Çünkü selülit oluşumunu destekleyen birden fazla durum vardır. Ortaya çıkması bu kadar kolay olan selülitlerin giderilmesi ise sanıldığı kadar kolay değildir. Bu hususta uygulanan en yaygın ve etkili yöntem ise selülit masajı olarak da bilinen G5 masajıdır.

G5 masajı, diğer adı ile dermapen, temel itibari ile ciltteki dokuların canlanmasını, ölü dokuların yenilenmesini ve bu hususta söz konusu canlanma ile beraber, ortaya çıkan fazla kiloların ve selülitlerin giderilmesini mümkün kılan bir işlemdir. Bu işlemin, üzerine minimal iğneler yerleştirilmiş bir rulo benzeri alet sayesinde gerçekleştirildiğini söylemek mümkündür. Dermapen ile selüli masajını bu denli etkili kılan ise, tam da ucunda yer alan minimal iğnelerdir. Çünkü bu iğneler, cilde söz konusu işlemin uygulandığı bölgede bir sorun olduğu algısını yaratan iğnelerdir. Yaratılan bu sorun olduğu algısı sayesinde ise vücudun onarma mekanizmalarını hayat geçirdiğini söylemek mümkündür. Yani dermapen kullanılarak açılan minimal kanallar sayesinde ciltte ciddi bir yara meydana getirmeden sorun olduğu algısı yaratmak ve bu algı doğrultusunda onarım sağlamak mümkün hale gelmektedir.

G5 Masajı ile Selülit Tedavisi

G5 masajı, diğer adı ile selülit masajı, bölgesel kilo sorunu ile karşı karşıya olan kişilerin en gözde uygulamalarının başında gelir. Bu masaj, genel olarak kalça, üst bacak ve pop gibi bölgelere uygulanır. Çünkü selülit, yaygın olarak bu bölgelerde meydana gelir. Ancak bu bir sınırlama değildir. Yani ihtiyaç duyulan hemen her bölgeye selülit masajı yaptırmak mümkündür. İşlemin uygulanacağı bölgenin seçiminin ise tamamen kişinin ihtiyaçları doğrultusunda belirlendiği bilinmektedir.

Selülit masajı seans süresi, yani g5 masajı seans süresi oldukça kısadır. Bu seans süresinin ortalama 20 ila 25 dakika civarı olduğu bilinmektedir. Buna ek, selülitlerden kurtulmak için gerekli olan seans sayısı 10 ila 15 arasıdır. Yani 10 ila 15 seans boyunca 20 dakika ayırıp selülitrlerden kurtulmak mümkündür.

G5 Selülit Masajı Faydaları Nelerdir?

  • Bilindiği üzere selülit görünümü, bulunduğu kişileri fazlası ile rahatsız eden bir görünümdür. Bu görünümün giderilmesi için ise selülit masajı yaptırmak yeterlidir. Bu, özgüvenin tazelenmesi için de gereklidir.
  • G5 masajının sunduğu faydaları selülitli görünümü azaltmak ya da tamamen ortadan kaldırmak ile sınırlamak mümkün değildir. Söz konusu masajın kan dolaşımını hızlandırdığı da bilinmektedir. Bu, daha sağlıklı bir vücut yapısının ön koşuludur.
  • G5 masajı ile cildi daha sıkı, daha genç bir görünüme kavuşturur. Bunu ise bazı maddeleri harekete geçirerek yapar. Bahsi geçen maddeler, kolajen, elastin gibi maddelerdir. Bu maddelerin vücut tarafından salınımının zamanla yaşlanmaya bağlı olarak azaldığını söylemek mümkündür. G5 masajını etkili kılan ise bu maddelerin salınımını desteklemesidir.

Yukarıda belirtilenlerden de anlaşılacağı üzere,  genel kiloların çaresi vardır. Yani spor, diyet gibi unsurlar ile kilolardan kurtulmak mümkündür. Ancak bölgesel kilolar ve selülitler için bu durum geçerli değildir. Söz konusu unsurların ortadan kaldırılması için bir uygulama yaptırmak gereklidir. Bu uygulama hakkında bilgi almak isteyen kişilerin ise https://www.beautyderm.net/  linki üzerinden bizler ile iletişime geçmeleri ve detaylı bilgi almaları mümkündür.