Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı ile okulların ara tatil döneminin aynı zamana denk gelmesiyle hava yolu ulaşımında oluşacak talep artışına yönelik gerekli tüm planlamaları yaptıklarını belirtti. Bayram ve ara tatil döneminde artan yolcu talebini karşılamak amacıyla hava yolu şirketleri ile koordineli şekilde çalıştıklarını ifade eden Uraloğlu, "Vatandaşlarımızın seyahatlerini daha konforlu ve planlı şekilde gerçekleştirebilmeleri için iç hatlarda 867 ilave sefer planladık. Ek seferler bayram tatili sonuna kadar devam edecek" dedi.

Planlamaya göre en fazla ek seferi Türk Hava Yolları'nın gerçekleştireceğini belirten Uraloğlu, "THY, iç hatlarda 368 ilave uçuş düzenleyecek. Pegasus Hava Yolları 271, AJet 178 ve SunExpress ise 50 ek sefer ile kapasite artışına katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.
Yoğunluğu azaltacak planlama
Toplamda 867 ek uçuşun devreye alınmasıyla özellikle bayram ziyaretleri ve tatil amaçlı seyahatlerde oluşabilecek yoğunluğun azaltılmasının hedeflendiğini kaydeden Uraloğlu, yapılan kapasite artışı sayesinde yolcuların daha fazla uçuş seçeneğine erişeceğini ifade etti. Uraloğlu, "Hava yolu ulaşımında vatandaşlarımızın taleplerini karşılamak için tüm paydaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz" açıklamasında bulundu.



