Haber:Ekin Hazal DOĞRUYUSEVER

Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Kadın Futbol Takımı,  bünyesine dahil ettiği yerli ve yabancı yeni transferlerle 2021-2022 sezonunda yeni şampiyonluklar elde etmeyi hedefliyor. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) FOMGET Gençlik ve Spor Kulübü Yöneticisi Doğan Kaya, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın şampiyonluğu Ankara’ya getirelim demesinden sonra büyük transfer görüşmelerine başladık, bu yıl Başkent Ankara’ya şampiyonluk getirmeye kararlıyız’’ açıklamasında bulundu.

Futbolu kadınlara sevdiren ve elde ettikleri başarılarla adını tüm Türkiye'ye duyuran Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Kadın Futbol Takımı, bünyesine dahil ettiği yerli ve yabancı yeni transferlerle 2021-2022 sezonunda yeni şampiyonluklar elde etmeyi hedefliyor. FOMGET Gençlik ve Spor Kulübü Yöneticisi Doğan Kaya, “Gerek Türkiye Kadınlar Liginde gerekse Genç ve Yıldız Kızlar Şampiyonalarında büyük başarılar elde ettik, İlerleyen süreçte 3 yabancı 1 yerli  oyuncu transferi daha yaparak transfer sürecini kapatacağız.Önümüzdeki günlerde  tesisleşme yolunda kulübümüz büyük yeniliklere yol açacak.2021-2022 sezonunda hedefimiz şampiyonluk’’ ifadesini kullandı.

 Merhabalar, öncelikle sizi ve FOMGET Gençlik Spor Kulübünü daha yakından tanıyabilir miyiz?

Merhabalar, Ben Doğan Kaya. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) FOMGET Gençlik ve Spor Kulübü Yöneticisiyim.. Aynı zamanda Kadın Futbol Branşı sorumlusuyum.Çok sevdiğim futbolu bırakınca yollarımız FOMGET ile birleşti ve 5 yıldır bu görevi sürdürmekteyim.FOMGET’e gelecek olursak FOMGET Gençlik Spor Kulübü, kısa adıyla FOMGET GSK, Ankara'da bulunan ve faaliyet gösteren bir dernektir. FOMGET parçası olan Folklor Müzik Gençlik Topluluğu kısaltması ile oluşturulmuştur. İlk başta Halk Oyunları olarak kurulan daha sonrasında branşlaşarak birçok spor alanını dahil ederek büyük bir spor kulübü haline gelmiştir.

“KULÜBÜMÜZ KADIN FUTBOLUNUN LOKOMOTİF TAKIMLARINDAN BİRİ OLDU”

FOMGET Kadın Futbol Takımı tam olarak ne zaman hayata geçti? Oluşum aşamasını bizlerle paylaşabilir misiniz? Yaklaşık olarak kaç sporcuyu bünyesinde barındırıyor?

FOMGET, kadın futbol branşını 2005 yılında kurarak hayata geçirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde olan Sincan Aile Yaşam Merkezi’nde erkekler ile beraber oynayan 5 kızımızın istekleri üzerine açılan branşta 2006 yılına kadar bir takım haline gelip 2006 yılında Türk Futbol Federasyonuna başvurusunu yaparak lige katılım sağladı önce yıldızlar kategorisinde başlayan serüven 3. lig ve 2. lig şampiyonluklarından sonra şimdi ise en üst lig olan 1. lig’e kadar yükseldi.Kurulduğundan beri büyük başarılara imza atan kulübümüz kadın futbolunun lokomotif takımlarından birisi oldu.Yaş kategorilerinde en çok milli takıma sporcu göndermeye başlayan kulübümüz alt yapıya verdiği önemle büyük sporcular yetiştirerek kadın futboluna hizmet vermeye başladı.

Kadınlar 1.ligine kadar hiç transfer yapmayarak birçok şampiyonluk ve başarılarla geldi.

Büyükşehir Belediyesi FOMGET Gençlik Spor Kadın Futbol Takımı, gerek Türkiye Kadınlar Liginde gerekse Genç ve Yıldız Kızlar Şampiyonalarında elde ettikleri başarılarla Başkent’in gururu oldular.

Büyükşehir FOMGET Kadın Futbol Takımının almış olduğu başarı ödülleri sırasıyla şöyle:

2009-2010 Ankara Minik Kızlar Bölge Şampiyonluğu

2012-2013 Türkiye Yıldız Kızlar İkinciliği

2013-2014 Türkiye Genç Kızlar İkinciliği

2014 Yılında “Yılın En İyi Kadın Futbol Takımı” Ödülü

2015 Türkiye Yıldız Kızlar Şampiyonluğu

2015 Türkiye Genç Kızlar Şampiyonluğu

2015 Yılında “Yılın En İyi Kadın Futbol Takımı” Ödülü

2016 Türkiye Genç Kızlar Üçüncülüğü

2016-2017 Türkiye Kadınlar 3. Ligi Şampiyonluğu

2017 Türkiye Yıldız Kızlar Şampiyonluğu

2017 Yılında “Yılın En İyi Kadın Futbol Takımı” Ödülü

2017- 2018 Kadınlar 2. Lig Üçüncülüğü

2018 Türkiye Yıldız Kızlar Üçüncülüğü

2018 Türkiye Genç Kızlar İkinciliği

2018-2019 Türkiye Kadınlar 2. Ligi Şampiyonluğu

Bu başarıları elde ederken hiçbir zaman alt yapımızdan ödün vermeden çalışmalarımıza devam ettik. Şu anda 120 sporcumuz alt yapılarımızda yetişmeye devam ediyor.

FOMGET Kadın Futbol Takımı Kadınlar Süper Ligine yükselerek bu yıl Türkiye dördüncüsü oldu.. Bu başarının perde arkasını okurlarımızla paylaşabilir misiniz?

2020-2021 sezonu pandemi nedeniyle oynanıp oynanmama konusunda belirsizlikler taşıyordu. Bu süreçte  durumun gidişatını beklerken TFF’nin açıkladığı kararla 20 gün içinde başlayacağımiz bilgisini aldık.Hızlıca transfer çalışmalarımızı yapıp 15 günlük kampa girip hemen hazırlıklarımıza başladık bu kısa sürede büyük bir özveri ile çalışarak lige katıldık.

İlk önce grupta hedefimizi gerçekleştirerek çeyrek finallere kaldık.Çeyrek finalde rakibimiz Adana İdman Yurdunu 2-1 yenerek yarı finale yükseldik.Yarı finalde şanssız şekilde kaybederek 16 takım arasından Turnuva’yı 4ncü tamamladık.Bu başarının perde arkasına gelecek olursak en baştan bu yana aile ortamı yakalayıp birlik beraberliği yakalayan takımımızın ve Başkanımız Mansur Yavaş’ın kızlarımıza verdiği destek turnuva boyunca moralleri hep üst seviyede tuttu.. Bu birliktelik sahaya yansıdığında ise güzel sonuçlar elde edildi.

“2022 SEZONUNDA HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK”

Takım 2021-2022 sezonuna nasıl hazırlanıyor? Bu anlamda  yeni transferler söz konusu mu? Önümüzdeki günlerde takım adına yeni çalışmalarınız olacak mı?

Takım 2021-2022 sezonu hazırlıklarına başladı. Teknik ekibimizin doğrultusunda Kulüp Başkanımız Taner Bozkuş Genel Koordinatörümüz Ahmet Öksüz’ün öncülüğünde yönetim olarak transfer çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Başkanımız Mansur Yavaş’ın Şampiyonluğu Ankara’ya getirelim demesinden sonra büyük transfer görüşmelerine başladık. Yerli ve yabancı transferlerde önemli isimleri kadromuza kattık.Şu anda 6 transfer gerçekleştirdik 2’si yabancı 4’ü  yerli oyuncu. İlerleyen süreçte 3 yabancı 1 yerli  oyuncu transfer daha yaparak Transfer sürecini kapatacağız.Önümüzdeki günlerde  tesisleşme yolunda kulübümüz büyük yeniliklere yol açacak.2021-2022 sezonunda hedefimiz şampiyonluk

“KADIN FUTBOLUNA SAHİP ÇIKILSIN”

Son olarak gazetemiz okurlarına vermek istediğiniz herhangi bir mesaj var mıdır?

Okurlarınıza şöyle seslenmek isterim. Özellikle kadın futboluna sahip çıkılmalı ..  Maçlarımızı Yenikent Stadında takip etmelerini diliyor tüm başkentlileri destek vermeye davet ediyoruz.Onlar yanımızda olduğu sürece her zaman daha güçlü olacağız.Şampiyonluğu Ankara’ya  beraber getirmek istiyoruz.

Editör: TE Bilisim