T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin (ASBÜ) de paydaşı olduğu “Başkent Kültür Yolu” Festivali kapsamında "ASBÜ Ankara Fotoğrafları Arşivi" sergisi açılış töreni düzenlendi.

Sergi, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ile Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Emine Sökmen’in açılış konuşmalarıyla başladı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz açılış konuşmasında ASBÜ’nün, her biri birer kültür mirası olan binaları ve çevresi özelinde bir asırlık sürece ışık tuttuğunu ve düzenlenen serginin Ankara hakkındaki algının bütünlük kazanmasına katkı sunacağını ifade etti.

ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ise konuşmasında ASBÜ’nün, Ankara’nın çok katmanlılığını ifade eden kültürel miras öğelerine ev sahipliği yaptığını; bu mirasın korunarak yaşatılmasının ve tanıtılmasının üniversite tarafından görev edinildiğini dile getirdi.

Açılış konuşmaları sonrasında Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ve beraberindeki heyet fotoğraf sergisini ziyaret etti. Serginin gezilmesi sonrası yapılan kokteyl ardından açılış programı sona erdi.

"ASBÜ Ankara Fotoğrafları Arşivi" sergisi, 12 Haziran Cuma gününe kadar ASBÜ Hazine Müzesi’nde ilgililerin ziyaretine açık olacak.

Onur BİNGÖL

Editör: TE Bilisim